Přejít k hlavnímu obsahu

Evropský bootcamp skončil pro MIBR rozpadem. TACO a fer byli vyhozeni, odejít chce FalleN

14. 9. 2020 | 08:15 Counter-Strike 2
Jedna z důležitých kapitol historie Counter-Striku dnešním dnem nečekaně skončila. Legendární brazilský tým MIBR se oficiálně rozpadá a v týmu končí TACO a fer, odejít chce navíc FalleN. Vše přitom přišlo nečekaně z evropského bootcampu v Srbsku.
mibr
mibr

Posledních několik měsíců nepatří mezi ty nejlepší pro legendární tým MIBR. Spousta skandálů, obviňování hráčů Chaos z cheatingu, následně ban kouče MIBR za zneužití bugu a hlavně také příšerná forma, která letos tento tým doprovází.

V letošním roce totiž MIBR nepatří ani mezi užší americkou špičku, proto využili příležitosti zahrát si v Evropě a chtěli se rozehrát proti týmům z evropské Tier 3 scény. To se však ani zdaleka nepovedlo. Vyhrané zápasy Brazilců se dají spočítat na prstech jedné ruky. Porazili pouze týmy HellRaisers, Singularity, Apeks a jednou také Gambit Youngsters. Naopak utrpěli porážky proti týmům jako Wisla Krakow, PACT, Galaxy Racers nebo Copenhagen Flames.

Příšerné výkony v Evropě doplněné spoustou skandálů a výmluv tak vedly pouze k jediné věci - rozpadu tohoto legendárního týmu.

fer a taco

Organizace Immortals Gaming Club, pod kterou MIBR spadá, se totiž rozhodla propustit z týmu dva legendární hráče, kteří byli součástí vítězné sestavy ze dvou Majorů. Jedná se o hráče Epitacio "TACO" de Melo a Fernando "fer" Alvarenga. Kromě toho končí také kouč a manažer týmu Ricardo "⁠dead⁠" Sinigaglia, kvůli kterému přišel tým o všechny kvalifikační body v kvalifikaci na Major.

Hráči samozřejmě s rozhodnutím nejsou spokojení. TACO prozradil, že rozhodnutí bylo čistě ze strany organizace. Svou nespokojenost vyjádřil také kNgV-, který prozradil, že nesouhlasí se změnami v týmu. Svou nelibost dal najevo i kapitán týmu FalleN, který se rozhodl z týmu odejít. Immortals se však k němu zatím nijak nevyjádřili a je otázkou, zda jej nechají odejít.

Zatím to však vypadá, že legendární tým oficiálně končí. Jádro ve složení FalleN, fer, TACO a coldzera si připsalo nespočet úspěchů. Téměř dva roky byl tým světovou jedničkou a nesmazatelně se zapsal do historie jako první tým, který dokázal porážet evropské celky. Duo FalleN a fer spolu hrálo od roku 2014, čímž se zařadili mezi nejlegendárnější dvojice ve světě CS:GO.

Štítky: MIBR
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.