Přejít k hlavnímu obsahu

Fabrika z Kanyho pirátů: Po rotaci jsme dlouho nemohli najít ty správné balíčky

20. 5. 2019 | 19:30 Hearthstone
Série rozhovorů s postupujícími na LAN finále FORTUNA COOL ligy v Hearthstone pokračuje. Jako druhý odpovídal na naše otázky Fabrika, kapitán týmu Kanyho piráti. Jak se po postupu cítí? A co očekávají od LAN finále?
FORTUNA COOL liga
FORTUNA COOL liga

Ahoj, Fabriko, gratuluji k postupu do finále COOL ligy. Jak se do Prahy těšíte?

Upřímně, kdo by 3. března při začátku 1. kvalifikace čekal, že zrovna my budeme mezi postupujícími týmy na offline finále, ale stalo se tak a troufám si říct, že zaslouženě. Pro všechny z nás je to první zkušenost s opravdu velkým finále, takže doufám, že k tomu přistoupíme s pokorou, ale zároveň se nebudeme bát a porveme se o postup do finále a o pohár.

Po silných prvních kolech přišel trochu útlum ve vašich výkonech. Věřili jste si na postup celou dobu nebo jste se o něj někdy strachovali?

První dvě kola jsme se cítili velmi dobře, ale po rotaci jsme dlouho nemohli najít ten správný list. Z toho asi pramenila zaváhání proti horším soupeřům, která nás v danou chvíli mrzela, ale postup jsme nakonec urvali bez ohledu na ostatní výsledky a to nás těší. Sebevědomí nám zlepšuje i to, že držíme skalp velkých jmen jako ECLOT, Narcis nebo riSing.

Který zápas pro vás byl v COOL lize nejtěžší?

I když bych rád zmínil zápas s ECLOTem v kvalifikaci, který byl těžký zvlášť po psychické stránce, tak musím říct, že pro nás byl vůbec nejtěžší zápas s IG. Ve FORTUNA COOL lize momentálně není tým, který by se IG vyrovnal v kombinaci talentu a kvality přípravy, dokonce bych si troufl říct, že jsou momentálně někde jinde než my ostatní. 

Máte v plánu se na finále nějak speciálně připravovat, nebo prostě vyplujete do boje a budete doufat v nejlepší?

Doufat v nejlepší budeme určitě, ale přípravu nepodceníme a do Prahy přivezeme to, co budeme považovat za nejlepší. Upřímně v tuto chvíli neřeknu, zda vezmeme něco speciálního, nebo „meta“ decky COOL ligy. Z naší pozice lehkého outsidera a nenasazeného týmu musíme překvapit, ale je otázka, jestli musíme překvapit i co se týče decklistů.

Kdybyste vyhráli, jak naložíte s výhrou? A kdo si vystaví pohár doma na poličce?

Opijeme Kanyho na léčebně. A pohár chci já, protože bych se mohl smát PoweRovi a to je motivace jako žádná jiná. Ne, teď vážně, vůbec jsme o tom neuvažovali, a dokud tu výhru nebudeme mít v ruce, tak asi ani uvažovat nebudeme. Ale ten pohár potřebuji, protože se PoweRovi opravdu chci smát. Zůstaňme ale na zemi, ve finále jsou jiní favorité, takže naše prvotní cíle jsou někde jinde než myslet rovnou na metu nejvyšší. Nejdřív musíme urvat hru, pak sérii a poté se teprve začneme věnovat vlastnímu finále.

Máš na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky?

Nesmírně si vážíme veškeré podpory, která nás provázela od prvního dne kvalifikace a po trvání celé COOL ligy. Doufáme, že naši fanoušci dorazí na finále v hojném počtu a pomohou nám to tam zbourat!

Štítky: COOL liga
miluju videohry a hlavně ligu legend