Přejít k hlavnímu obsahu

FACEIT a PUBG konečně spojují síly!

17. 8. 2018 | 23:52 PUBG: Battlegrounds
Velice očekávaný krok světoznámé herní platformy FACEIT je konečně tady. Přichází podpora PlayerUnknown's Battlegrounds a její Closed Beta, která by scénu opět mohla někam posunout.
Výchozí obrázek

Velice očekávaný krok světoznámé herní platformy FACEIT je konečně tady. Přichází podpora PlayerUnknown's Battlegrounds a její Closed Beta, která by scénu opět mohla někam posunout.

Portál FACEIT je proslulý zejména na CS:GO scéně, letos mu byl dokonce od Valve udělen i turnaj nejvyšší kategorie Major, dlouhodobě však podporuje i další tituly jako Dota 2, Rocket League nebo Overwatch. Počínaje tímto pátkem byly slavnostně zpřístupněny PUBG žebříčky, které jsou dostupné po získání pozvánky do uzavřené betaverze. Pouze českých hráčů se hned první den k ní dokázala dostat více než stovka hráčů, řada z nich se před nebo po scrimech do dění již zapojila.

Po vzoru CS:GO by se FACEIT měl stát mezistupněm mezi plně kompetitivní scénou a casual hraním. Právě v nejpopulárnější FPS hře na našem území utvořil FACEIT a jeho ligy v zahraničí nejednu kariéru, kdy díky systému progresu mezi levely a ELO ratingem přetvořil postupem času amatéry v profesionály hrající za přední týmy. Zástupci PUBG Corp. se v minulosti vyjádřili ohledně podpory platforem třetí strany a právě oblíbená platforma je tou nejsprávnější volbou.

“V průběhu minulých měsíců jsme nepřetržitě pracovali na vytvoření nových možností, jak by si naši hráči mohli hraní PUBG užívat. Propojení s platformou FACEIT přináší možnosti automatického generování lobby s vlastním nastavením, což je něco, čeho jsme se od veřejného zpřístupnění custom her snažili dosáhnout. Po prokázání našeho potenciálu pro esport se nyní chceme soustředit na zapuštění kořenů pro vývoj kompetitivní scény, v čemž nám vypomůže právě prostředí FACEITu,

vyjádřil se za PUBG Corp. šéf rozvoje a business operací Hyowon Yoo.

Dáte PUBG na této platformě šanci? Zažádat si o přístup do Closed Bety můžete sami, případně poptat své přátelé, každý má po vstupu do betaverze totiž možnost pozvat až 5 dalších.

Štítky: FACEIT
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.