Přejít k hlavnímu obsahu

Favorité selhali, NAVI ani Astralis se v Katowicích do semifinále nepodívají

26. 2. 2021 | 22:31 Counter-Strike 2
IEM Katowice dnes dnes pokračovaly dvojicí čtvrtfinálových soubojů, které přinesly překvapivý výsledek. Favorité totiž nezvládli ani jedno utkání a NAVI i Astralis se s turnajem loučí.
katowice
katowice
Zdroj: Twitter @iem

Play-off prestižního turnaje IEM Katowice odstartovalo dvojicí čtvrtfinálových zápasů, ve kterých se rozhodovalo, kdo v semifinále doplní Liquid a Spirit. Jako první přišlo na řadu utkání mezi obhájci loňského vítězství Natus Vincere a mladíčky z týmu Gambit.

Celé utkání mělo docela jednoznačný průběh, o to překvapivější však bylo, že právě Gambit diktovali tempo utkání. První mapa Overpass začala vyrovnanou první polovinou a po vyhraných druhých pistolkách to byli NAVI, kdo se dostal do vedení 10:8. Gambit však zařadili na vyšší rychlostní stupeň a po zbytek utkání nechali svým hvězdným soupeřům pouze dvě kola. 

Druhou mapu Train již měli Gambit kompletně ve své režii. V první polovině si za CT stranu zajistili vedení 11:4, po změně stran opět nedali NAVI šanci a po výhře 16:6 postupují do semifinále, kde se v sobotu postaví proti krajánkům ze Spirit. Za vítězstvím stojí hlavně skvělý výkon ruského snipera sh1ra, který si připsal rating 1.45.

V druhém čtvrtfinále se světové jedničce Astralis postavil další tým z CIS regionu, kterým byl Virtus.pro. Mapa Overpass byla od začátku v režii medvědů, kteří ovládli první polovinu 11:4, a i když se Astralis začali pomalu dotahovat, Jame a spol. nenechali nic náhodě a po skvělém výkonu nakonec získali mapu na svou stranu poměrem 16:10. Train byl již o něco napínavější, o čemž svědčila i vyrovnaná první polovina, kterou Astralis vyhráli těsným rozdílem 8:7. Dánský celek pak ukázal své zkušenosti a svůj map pick ovládl 16:12.

Na řadu se tak dostalo Inferno, kde se o všem rozhodovalo. To začalo stejně jako Train vedením 8:7 pro Astralis, tentokrát to však byli Virtus.pro, kdo ve zbytku mapy tahal za delší konec provazu. Astralis za CT stranu získali pouze tři kola a z výhry 16:11 se radovali Virtus.pro. Pro tento tým bylo navíc vítězství o to sladší, když Dánům oplatili porážku z finále berlínského Majoru v roce 2019.

Ruské medvědy čeká v sobotním semifinále další tvrdá zkouška, v 18:30 se totiž postaví proti rozjetým Liquid.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.