Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe dávají podpoře Valorantu zelenou a již tento víkend se zúčastní velkého turnaje

26. 6. 2020 | 18:05 VALORANT
TSM, Cloud9, Gen.G, T1, 100 Thieves... Výčet velkých esportových organizací už je na americké scéně více než zajímavý, neznamená to však, že je konečný. Jako další na hype train jménem Valorant nastupuje FaZe Clan.
FaZe Valorant
FaZe Valorant

Úvodní americký turnaj zařazený do Ignition Series, to je klání s názvem T1 x Nerd Street Gamers Showdown. To se uskuteční už tento víkend 26. až 28. června a týmy tak s odhalováním soupisek nemají na výběr, pokud se chtějí do prvního takto prestižního turnaje zapojit. Řada týmů své kompletní složení představila již dříve, jiní do něj nastoupí v soupisce, která dosud není oficiální. Příkladem by mohli být Cloud9, o kterých jsme psali teprve ve spojitosti s druhou akvizicí, ani to jim ale nebránilo vlétnout do Ignition Series v plné síle. Představené duo TenZ, Relyks v turnaji doplní trojice Poach, shinobi, mitch a uvidíme, jestli bude posléze i oficiálně přivítané.

Zpátky ale k FaZe Clanu, tedy organizaci, která má po celém světě sta tisíce fanoušků. Jako první byl odhalen Jason 'jasonR' Ruchelski, známý streamer, který si před čtyřmi lety zahrál dokonce i na CS:GO Majoru. Ten ale na soupisce pro T1 x Nerd Street Gamers Showdown vůbec nefiguruje. V jejím čele se totiž nachází druhý oficiální představený hráč FaZe, bývalý profesionální hráč Overwatche Corey 'corey' Nigra. Otázkou tedy zůstává, jak přesně struktury FaZe budou fungovat, protože jak dobře víme, tak u některých titulů jsou hodně stavěné kolem video tvorby, což by mohla být doména právě jasonR. K tomu se ale FaZe ještě nijak nevyjádřili – dosud jen přivítali dvě jména, takže nyní nejspíše záleží na tom, jak se Coreyho sestavě v Ignition Series povede.

FaZe Clan
Štítky: FaZe Clan, jasonR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.