Přejít k hlavnímu obsahu

FC Viktoria Plzeň nabírá jedenáctku virtuálních fotbalistů, která si zahrála v Lize mistrů

13. 7. 2020 | 13:21 EA SPORTS FC 24
Český fotbalový klub FC Viktoria Plzeň patří mezi nejužší špičku domácí FIFA scény, a to především díky Lukáši 'T9Laky' Pourovi. Jako tým ale mají na kontě také triumf z Datart e:LIGY, takže vše opravdu není jen o jednom hráči. Nyní však klasická FUT sekce vítá druhý přírůstek, kde to bude rovnou o celé jedenáctce virtuálních fotbalistů.
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

O režimu FIFA Pro Clubs se na domácí scéně příliš nemluví, své nadšence však bezesporu má. Nedávno jsme vás například informovali o ambicích organizace eKoVy, která uspořádala dokonce i vlastní turnaj pro podporu tohoto herního módu. Rozvoj Pro Clubs od konce minulého týdne podpoří také elitní tým FCVP Esport.

Viktorka si do svých řad vybrala tým hrající na platformě Xbox, který dosud působil pod názvem VESANI FC. Tento celek se dlouhodobě drží na nejvyšších příčkách domácí ligy Virtual Pro Gaming, ve které má v posledním ročníku FIFY už dva tituly. Kromě toho se ale v Lize mistrů dostal do čtvrtfinále, což z něj dělá žádané zboží.

„Za celý klub můžu říct, že je nám velkou ctí, že právě VESANI FC (VFC) se stanou prvním Pro Clubs týmem v České republice, který oficiálně propojí virtuální fotbalovou scénu s prvoligovým klubem. Spolupráce s FCVP je pro všechny z nás obrovská pocta,“ řekl v oficiální zprávě jeden z manažerů, Daniel "DANOR2D2" Klačko.

„Tímto okamžikem se vzdáváme své identity VFC a nadále již budeme hájit barvy FC Viktoria Plzeň. Do nové sezony VPG ligy a současně do Ligy mistrů a GFC ligy tak již vstoupíme v plzeňském dresu. Těšíme se na vzájemnou spolupráci a věříme, že se nám povede navázat na předchozí úspěchy. FC Viktoria Plzeň budeme reprezentovat na hřišti i mimo něj, a to vždy s tím nejlepším vědomím a svědomím. Děkujeme týmu Inaequalis a především Viktorii Plzeň za projevenou důvěru,“ doplnil Klačko v druhé části svého prohlášení.

Pokud se ve FIFĚ neorientujete, tak Pro Clubs je v jednoduchosti jedinečným herním módem, kde až 11 hráčů hraje současně za jeden tým a každý hráč tedy ovládá pouze svého fotbalistu ve hře. Zápasy tak vyžadují podobné množství koordinace jako skutečná fotbalová klání – v jaké jiné hře se současně utká 22 různých hráčů?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.