Přejít k hlavnímu obsahu

FerrariPeek o víkendu potvrdili svou kvalitu a podmanili si finále Samsung Valorant Cupu

22. 6. 2020 | 12:08 VALORANT
Při příležitosti spuštění předprodejů nového herního monitoru Samsung Odyssey jsme si ve spolupráci s touto značkou pro hráče připravili turnajovou sérii v FPS hře Valorant. Dvou kvalifikačních turnajů se zúčastnilo několik desítek týmů, do velkého finále o ceny se ale dostala pouze osmička nejlepších. No a právě její rozuzlení bylo na programu o tomto víkendu 20. a 21. června.
Samsung Odyssey
Samsung Odyssey

Finálové složení nabídlo celou řadu známých týmů, jež dlouhodobě obrážejí nejen domácí turnaje. V akci se tak představili Kings of Sosnovka v čele s Mazarinim, tým působící pod organizací RAMS nebo zajímavý mix Ty jsi dobrá kobra. Ani jeden z tohoto trio to ale nakonec nedotáhl ani na stupně vítězů, kde se rozdávaly finanční odměny v celkové hodnotě 10 tisíc korun. Finále ve formátu Double Elimination nejlépe vycházelo silné sestavě FerrariPeek, která opět jednou potvrdila své kvality. Po dvou jednoznačných výhrách v BO1 zápasech se jim však postavil tým HVGTD, jenž narušil jejich nedotknutelnost a dokázal jim v BO3 sérii vzít alespoň mapu.

Prvního finalistu jsme tak znali, poté však bylo nutné pokročit ve spodním pavouku, kde každý bojoval o druhou šanci na postup do finále. V konsolidačním finále čekal tým HVGTD, který vyzval 9x, celek plný hráčů Fortnite. Ve WB sice uspěl výběr HVGTD, tentokrát ale dext, Pekashi a další známá jména dokázala zařadit vyšší rychlostní stupeň a výhrou 2:0 postoupit do finále. FerrariPeek proti 9x bojovali opravdu urputně, k čemuž dopomohl i příchod oKKa, jenž na původní soupisce nefiguroval, i když v minulosti s týmem působil. Právě jeho přítomnost nakonec převážila misky vah na stranu FP, kteří se po další výhře 2:1 stávají šampiony Samsung Valorant Cupu a odnášejí si 12 500 Kč. Poražení finalisté získávají 5 tisíc korun, bronzoví HVGTD ještě o polovinu méně.

Naše první velká série za podpory velké novinky mezi herními monitory Samsung Odyssey, jenž už je v prodeji na CZC.cz, je tedy za námi, naše angažovanost na nové vzkvétající scéně ve hře Valorant tím ale ani zdaleka nekončí. Již brzy se tak můžete těšit na další turnaje, které jistě ocení elitní hráči i široká veřejnost! Tu jsme při vyvrcholení tohoto turnaje navíc potěšili soutěží o samotný Samsung Odyssey, ze kterého se raduje "sengi86".

Samsung Odyssey
Štítky: Samsung
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.