Přejít k hlavnímu obsahu

FIFA 19 hráč MrRici podepsal smlouvu ve Spartě!

24. 10. 2018 | 19:13 EA SPORTS FC 24
Projekt Sparta eSports prožil vyvrcholení turnaje "Hraj FIFU za Spartu", kde si kromě předvedení svých hráčských dovedností musel každý hráč projít i fyzickými testy a mentálním koučem. Kdo si nakonec odnesl profesionální kontrakt?
Sparta MrRici
Sparta MrRici

Vstup fotbalového klubu AC Sparta Praha je velkou věcí, do kterých šly rudé barvy společně se zajetým jménem světa esportu, eSubou. Tak vznikl projekt Sparta eSports, který hned do startu nabídl každému domácímu hráči FIFA 19 pokusit se zabojovat o profesionální kontrakt. Štěstí se však mohl usmát pouze na jednoho, který vzešel z třífázového finálového dne.

Herní části kraloval Tomáš 'Doli2000' Doležal, dosud hájící barvy týmu eEriness, který ve finále těsně porazil Richard 'MrRici' Růžičku poměrem 2:1. Oba však stejně jako dalších třináct účastníků finále muselo zvládnout fyzické testy i pohovor s mentálním koučem. Tento trojboj nakonec určil vítěze, kterým se nestal Doli2000, nýbrž právě MrRici. Toho již neuvidíme hájit dres organizace Gifted Gaming, nýbrž Sparta eSports. Poprvé na sebe nedávno 21letý rodák z Hradce Králové navleče rudý dres již tento víkend, kdy v rámci FOR GAMES proběhne vyvrcholení letošního ročníku MČSR. Zatím je však ve hvězdách, zda-li se k MrRicimu přidá v budoucnosti někdo další, například z eSuby, nebo zůstane sparťanská FIFA sekce pouze jednočlenná.

Sparta MrRici

V oficiálním videu pro web sparta.cz se šťastlivec rozpovídal následovně:

Jak se cítíš po přestupu do Sparty?

Skvěle! Je to pro mě životní příležitost a doufám, že se jí chopím dobře a udělám Spartě dobré jméno.

Byl jsi přesvědčený už z průběhu turnaje, že to budeš ty, koho si Sparta vybere?

Vůbec ne. Vím, že jsem byl druhý v herní části a ani fyzicky jsem nedopadl vůbec špatně, ale do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli to budu já nebo vítěz [Doli2000].

Čeho bys chtěl dosáhnout v rámci působení ve Spartě?

Tak určitě bych chtěl posunout jméno Sparty i celé naší scény někam výš.

Zdroj: sparta.cz
Štítky: Sparta esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.