Přejít k hlavnímu obsahu

Filminy je čtvrtým českým hráčem na evropské scéně

23. 4. 2020 | 14:14 Dota 2
Celkem čtyři čeští zástupci si zahrají v prémiové lize od ukrajinské společnosti WePlay. Budou to Supream a Saberlight v první divizi, BOOM a Filminy ve druhé.
Filminy
Filminy

Filip "Filminy" Komín je jedním z předních českých support hráčů. Na konci roku 2019 byl součástí české reprezentace na Mistrovství světa v Soulu, kde Češi získali páté místo. Na domácí scéně reprezentuje barvy týmu Inaequalis Rozbíječi a na evropském poli Kill Steal Kommando, které se do druhé divize WePlay Pushka League probojovalo z otevřené kvalifikace.

Mimo jiné ve druhé divizi narazí i na dalšího Čecha Miroslava "BOOM" Bičana, který reprezentuje Vikin.gg, momentálně dvanáctý tým světového žebříčku. Právě Vikin.gg jsou hlavními favority na postup do první divize, hlavně díky jejich skvělé formě z poslední doby. Nedávno dokázali porazit dvojnásobné mistry světa OG i tým Secret, nejobávanějšího evropského oponenta.

Další dva Čechy najdeme v první divizi, a to Jonáše "Saberlight" Volka a Ondřeje "Supream" Štarhu, hájící barvy Ninjas in Pyjamas. Ačkoli se s Chicken Fighters dostali pouze do druhé divize, díky přechodu celého týmu pod křídla NiP získali i slot v první lize.

Dohromady se hraje o více než čtvrt milionu dolarů, což z Pushka League dělá prémiovou akci. Rovněž se jí zúčastní i světové jedničky Secret nebo ruští Virtus.pro, vítězové ESL One LA Online: EU & CIS.