Přejít k hlavnímu obsahu

Filmy inspirované videohrami, kterých se nemůžeme dočkat

21. 4. 2021 | 08:00 Všechny hry
Pandemie koronaviru zasáhla mimo jiné i filmový průmysl, který trochu zbrzdila, ale nezastavila. I proto se můžeme těšit na nové filmy inspirované videohrami. Který titul vás zaujal nejvíc?
Filmy inspirované videohrami, kterých se nemůžeme dočkat
Filmy inspirované videohrami, kterých se nemůžeme dočkat
Zdroj: PLAYzone

Filmy inspirované videohrami nejsou žádnou novinkou, a to ani tady na PLAYzone. V minulosti jsme vám přinesli třeba seznam videoherních pecek, jež si můžete pustit během lockdownu. Nyní vám představíme několik zajímavých titulů, které mají teprve vyjít. Jsme zvědaví, zda některý z nich uvidíme zase jednou na plátně kin. 

Mortal Kombat
Mortal Kombat
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Motal Kombat 

Datum vydání: 23. dubna 2021 

Tato akční hra se svého filmového zpracování již jednou dočkala, a to v roce 1995. O nějakých 26 let později ovšem máme přece jen širší možnosti, a tak se Mortal Kombat vrací s mnohem větším rozpočtem a grafickými možnostmi. V hlavní roli uvidíte postavu Colea Younga, hraného Lewisem Tanem, mladého bojovníka MMA. Cole se společně s dalšími bojovníky planety Země musí postavit těm nejlepším z Vnějšího světa, aby zachránil svou rodinu, celou planetu, a dokonce i vesmír. 

Nebudou chybět oblíbené postavy jako Kano, Sonya Blade, Jax, Lord Raiden nebo Sub-Zero. Mortal Kombat není pro slabé povahy, už jeho trailer si zasloužil „R-rating“, jedná se tedy o film pro dospělé, a to kvůli zobrazovanému násilí a brutalitě. Režie se ujal Simon McQuiod, produkci zajišťuje James Wan. 

Zajímavost: Režisér filmu Simon McQuoid před uvedením filmu uvedl, že reboot Mortal Kombat posune rating R na hranici limitu. Hodnocení R má dle jeho slov podpis nejkrvavějšího násilí, jakého kdy byl ve filmu svědkem. Zní vám v uších Fatality?

Racoon City
Racoon City
Zdroj: Sony

Resident Evil: Welcome to Racoon City 

Datum vydání: 24. listopadu 2021

V listopadu letošního roku se můžeme těšit už na 7. film ze série Resident Evil a má se vrátit ke svým původním hororovým kořenům, což možná potěší mnohé fanoušky, neboť v průběhu let se cesty filmu a her rozešly. 

Režii má na starosti Johannes Roberts a ve filmu si zahrají Kaya Scoledario, Hannah John-Kamen a Tom Hopper. Příběh se odehrává v Racoon City, což kdysi bývalo sídlo farmaceutického giganta, společnosti Umbrella. Poté, co společnost město opustila, temné síly zdejší obyvatele navždy proměnily a je na malé skupince přeživších, aby odhalili tajemství a přežili.  

Producent Robert Kulzer prozradil: „Po tuctu her, šesti hraných filmech a stovkách stránek fanfikcí, jsme se cítili nuceni vrátit se do roku 1998, abychom prozkoumali tajemství ukrytá ve zdech Spencer Mansion a Raccoon City.“ 

Zajímavost: Film je založený na prvních dvou videohrách a inspiruje se jimi. 

Uncharted
Uncharted
Zdroj: Sony

Uncharted

Datum vydání: 18. února 2022 

Jedná se o filmovou adaptaci stejnojmenné videoherní série od vývojářského studia Naughty Dog. O filmovém zpracování se mluvilo už roky (první hra vyšla již v roce 2007), nicméně dodnes existuje pouze krátkometrážní fanouškovský film z roku 2018. Konečně se fanoušci dočkali! Film sleduje příběh Nathana Drakea, potomka slavného hledače pokladů Francise Drakea, který našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v Eldoradu.  

Film slouží jako prequel ke hrám. V režisérském křesle seděl Ruben Fleischer, na scénáři se podíleli Art Marcum a Matt Holloway. V hlavních rolích zazáří známé tváře, mladého Drakea neztvární nikdo jiný než Tom Holland. Po boku se mu objeví Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Taylor Ali a Tati Gabrielle.  

Zajímavost: Nejoblíbenější hra Toma Hollanda ze série Uncharted je Uncharted 4: A Thief’s End z roku 2016.  

Sonic
Sonic
Zdroj: Paramount Pictures

Ježek Sonic 2

Datum vydání: 8. dubna 2022 

První díl se objevil v kině loni, recenze byly poměrně příznivé a film vydělal celosvětově skoro 320 milionů dolarů, není proto divu, že na cestě je pokračování. O ději se toho zatím moc neví, společnost Paramount Pictures zatím sdílela pouze krátké oznámení, že film bude, ale jistě se je na co těšit. 

Vrátí se prakticky celé herecké složení, Jim Carrey a James Marsden jako Dr. Robotnik a Tom Wachowski, oblíbenému modrému ježkovi propůjčí hlas Ben Schwartz. Režii má na starost opět Jeff Fowler, na scénáři se podílí Pat Casey a Josh Miller. Možná se objeví i Sonicův kamarád Knuckles, který se objevil v prvním filmu v potitulkové scéně. 

Zajímavost: O možnost dát hlas postavě Knucklese projevil zájem Chris Hemsworth (Thor, Lovci duchů). Tato možnost údajně byla nabídnuta i Jasonu Momoaovi (Aquaman, Hra o trůny). 

Borderlands
Borderlands
Zdroj: Gearbox Software

Borderlands 

Datum vydání: 2022 

Tak se s filmovou adaptací konečně dostalo i na Borderlands. Režisér Eli Roth sebral hvězdnou partu, ve filmu se objeví Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis a Jack Black. Známé herní postavy jako Lilith, Roland, Tiny Tiny, Krieg a Claptrap tvoří tým, aby bojovali s bandity a příšerami během hledání ztracené dívky, která má mít klíč k neuvěřitelné moci. 

Ačkoliv postavy jsou převzaté z her, došlo k několika změnám. CEO společnosti Gearbox, Randy Pitchford, řekl: „Filmový vesmír Borderlands není stejný jako vesmír videohry Borderlands. Držíme se postav, tónu a stylu, zároveň však umožňujeme nezávislé dějové linie.“ 

Zajímavost: Zatím není známo, jestli se ve filmu objeví i Handsome Jack, hlavní antagonista z Borderlands 2.

Myslíme, že se je tento i následující rok rozhodně na co těšit. Který z filmů inspirovaných videohrami zaujal nejvíce vás a na co se těšíte do kina, až to zase bude možné? Podělte se s námi v komentářích! 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: filmy, videohry