Přejít k hlavnímu obsahu

Finále 4. sezóny České Starcraft Ligy je tu!

4. 12. 2018 | 15:42 StarCraft 2
Starcraft II v letošním roce zažil jednu z nejlepších sezón od svého vzniku. WCS Global Finals ve špičce sledovalo téměř 250 000 diváků z toho 175 000 na Twitch.tv, každý major turnaj během roku překonal 50 000 diváků a do ČR se vrátila ČSL, kterou uzavřeme v sobotu 8. 12. soubojem čtyř posledních hráčů. 
ČSL 4
ČSL 4

Pojďme se však vrátit o několik měsíců zpět, kdy bylo ČSL ohlášeno. Celkem se turnaj otevřel pro 16 hráčů. Některé z nich jste určovali pomocí hlasování vy sami, někteří dostali pozvánku od pořadatele a zbytek se musel probojovat přes kvalifikační turnaje zde na PLAYzone.cz. Ze šestnácti nám zbyly čtyři. 

  • uniQFazer
  • Nolimit
  • Ladabaz
  • BlueCheese
Pavouk ČSL

Ti budou bojovat o prizepool, který z velké většiny dávala dohromady sama komunita! Vybralo se kolem jedenácti tisíc korun a peníze budou mezi hráče rozděleny následovně: 

  • 1. místo 6 000
  • 2. místo 3 000
  • 3. místo 1 500

Celé komunitě patří obrovské díky. Starcraft to od dob své špičky na přelomu WoL a HotS neměl vůbec lehké, ať už na české nebo světové scéně. Mám ale obrovskou radost z toho, že Blizzard se rozhodl vydat v posledních letech správných směrem a je to vidět jak na rostoucí sledovanosti, na zájmu mladých začínajících hráčů i na tom, že se podařilo vybrat tak velký prizepool na ČSL #4.

Mám z toho osobně obrovskou radost a ještě jednou děkuji všem, kteří ČSL jakkoli podpořili.

Nicméně nás zajímá poslední čtveřice, která se o titul (a s ním spojenou slávu a bohatství) utká. Co předcházelo, můžete sledovat ze záznamu na Youtube. Kde najdete vše od kvalifikačních turnajů, přes skupinovou část až po aktuální stav playoff.

Finále začneme soubojem ZvP mezi Nolimitem a uniQFazerem, kteří se utkají v sobotu 8. 12. ve čtyři hodiny. Provázet vás budeme klasicky ve dvojce Tučňák + Ivan. Přijďte všichni podpořit Starcraft a podívat se, kdo vyhraje největší online turnaj v SC II, který na CZSK scéně tak dlouhou dobu chyběl.

Štítky: starcraft II