Přejít k hlavnímu obsahu

Finále Datart e:LIGA bude součástí prestižní Global Series

18. 12. 2019 | 16:36 EA SPORTS FC 24
Datart e:LIGA je svými parametry nejdůležitější domácí FIFA soutěží současnosti a na prestiži jí nyní přidá i zařazení do celosvětové Global Series. Na lednovém finále si nejlepší hráči rozdělí celkem 790 bodů do dlouhodobého žebříčku.
Datart e:LIGA
Datart e:LIGA

Datart e:LIGA je virtuální mutací skutečné fotbalové soutěže, v tuto chvíli jsou za námi už všechna semifinálová kola, ze kterých vzešli dva zástupci každého českého prvoligového klubu. Korunovace prvního šampiona e:LIGY proběhne 12. ledna v UNYP Aréně v Praze, celkem bude ve hře 150 tisíc korun.

Kromě samotných prize money si ale hráči nově zahrají také o body do prestižní FIFA 20 Global Series, tedy světového okruhu, odkud 128 nejlepších hráčů postoupí do bojů o FIFA eWorld Cup, kde si ještě nikdy nezahrál žádný český hráč. Datart e:LIGA je jedinou domácí soutěží, která se do letošní Global Series zapojí.

Rozdělení bodů Datart e:LIGY do Global Series:

  • 200 bodů – lepší hráč vítězného týmu
  • 110 bodů – druhý hráč vítězného týmu
  • 80 bodů – oba hráči druhého týmu
  • 40 bodů – oba hráči třetího a čtvrtého týmu
  • 20 bodů – oba hráči pátého až osmého týmu

Tento přínos a dodatečnou motivaci uhrát dobrý výsledek si elitní domácí hráči samozřejmě pochvalují.

    Je skvělé, že DATART e:LIGA bude součástí Global Series a budeme mít možnost získávat body, které nám pomůžou ve snaze dostat se na velké turnaje. Tohle je pro českou FIFA scénu super zpráva a těším se na finále,

    prohlásil pro web e-liga.cz Emerickson z pražské Sparty.

    Jsem strašně rád, že DATART e:LIGA se připojila k dalším oficiálním ligám do Global Series a že hráči budou mít možnost získat pointy do mezinárodního žebříčku. Doufám, že nám to pomůže se dostat na ten největší turnaj,

    doplnil T9Laky z plzeňské Viktorky, možná největší favorit ligy.

    Zdroj: e-liga.cz
    Štítky: e:LIGA
    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.