Přejít k hlavnímu obsahu

Finále desáté sezóny Pro League je konečně kompletní

25. 10. 2019 | 13:09 Rainbow Six: Siege
V minulém týdnu jsme si shrnuli dění ve třech regionálních odnožích Pro League, nyní zbývá uzavřít pouze asijsko-pacifický region. Tam totiž došlo k řadě překvapivých výsledků.
Výchozí obrázek
MČR 2019

Pokud jsme v předcházejícím článku hovořilo o tom, že na vyvrcholení jubilejní desáté sezóny Pro League nepostoupil ani jeden finalista letošních velkých turnajů, tak závěrečný region tuto zkázu dokonal. Závěr kvalifikace propojující jednotlivé části tohoto koutu světa totiž přineslo jedno překvapení vedle druhého.

Hned na úvod finálového turnaje totiž selhala australská jednička Fnatic, která tak nezopakuje účast z finále deváté sezóny. Nad jejich síly byl singapurský tým Aerowolf. V horní polovině pavouka pak jihokorejskou jedničku Cloud9 přemohl japonský tým PET Nora-Rengo, který podobně jako Fnatic na světovém finále naposledy nechyběl. Osud jej však potká totožný. Aerowolf se nezalekli a vybojovali si místenku v Tokoname.

Ve spodní polovině bracketu se začalo jasným výsledkem, CYCLOPS athlete gaming v boji o postup na finále konající se v jeho zemi nedal šanci TRIPPY. Nasazené jedničce regionu SEA, Xavier Esports, vystavil v posledním čtvrtfinále stopku australský tým Wildcard Gaming. Do semifinále tedy postoupily tři týmy, které ze svých částí regionu šli do play-off až jako čísla dvě. Jako poslední hájil čest tým CYCLOPS, který byl stále neporažen.

Osud však nepřál a druhou asijsko-pacifickou místenku na tokonamském finále pro sebe uzmuli hráči Wildcard Gaming, čímž tak dokonali sezónu plnou překvapivých výsledků. Ve finále pak triumfoval tým Aerowolf 2:1.

Světové finále se uskuteční v Japonsku o stejném víkendu, jako MČR, tedy 8. a 9. listopadu.

Pro League Season 10 - Asia Pacific
Štítky: Pro League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.