Přejít k hlavnímu obsahu

Finále se ani letos neobejde bez eSuby, Inside Games končí před branami do Evropy

21. 3. 2021 | 12:34 League of Legends
Inside Games v play-off Hitpoint Masters nepotvrdili roli vítěze základní části, prohrávají i druhou BO5 sérii a končí na třetím místě. Z postupu do European Masters a finále české soutěže se raduje eSuba.
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint

Modré derby je za námi a známe oba postupující do evropského poháru, stejně jako dva finalisty nejvyšší česko-slovenské soutěže. Nejúspěšnější česká organizace eSuba potvrdila svoji sílu a postavila se proti papírovým předpokladům i názorům expertů, kteří věřili Inside Games, a ve čtyřech hrách přehráli vítěze základní části. Společně se SINNERS Esports tak budou držet vlajku naší scény na evropské úrovni.

Vítězství ale eSuba nezískala zadarmo, sérii musela dokonce otáčet. V první hře totiž Inside Games přišli se svými typickými picky na midlane a botlane, Rumblem a Ziggsem. Začátek sice patřil eSubě, která si vytvářela výhodu na topu díky Adissovi porážejícímu Emperora, ale Inside Games měli převahu na spodní straně mapy, získávali draky a když v 25. minutě ukořistili ocean soul, dostali hru pod svou kontrolu a ujali se vedení 1:0.

Druhá hra měla velmi pomalé tempo a nabídla jen 13 zabití. Blýsknul se především topař eSuby Adiss, který svou Fioru hrál bezchybně, přehrál Emperora na Camille a jeho prezence na topu otevírala zbytku týmu možnosti na botu. Hra bez větších teamfightů skončila ve 27. minutě rozpushováním základny Inside Games z obou stran.

Třetí hra byla o poznání krvavější a vyrovnanější, rozhodla ale převaha v jungli a kontrola neutrálních objektivů. Jungler eSuby Sacrifice hrál fantasticky, do páté minuty získal 3 rychlé killy a na mapě dlouho diktoval tempo především on. Inside Games se ale v midgame nadechli k obratu, Defflokův Sylas začal být efektivní a na čtvrtém drakovi nepustili soupeře k ocean soul, navíc vzali i Barona. Závěr hry ale opět patřil obhájcům titulu. Získaná soul a následný Baron po vyhraném teamfightu v 35. minutě eSubě stačili k tomu, aby hru dotáhla do vítězného konce, ačkoliv na konci hry došlo k base race a Mazurr byl na Ziggsovi hodně blízko tomu, aby bod za získanou hru šel na stranu ING.

Do čtvrté hry pak Inside Games s vědomím, že může být jejich poslední, nasadili zajímavý draft s Malzaharem na pozici marksmana, požadovaný efekt se ale nedostavil. Hra byla od začátku do konce pod kontrolou eSuby, která Inside Games nepustila k jedinému neutrálnímu objektivu, opět získala ocean soul a hru s jistotou dovedla k vítězství. Série tak úřadujícímu šampionovi připadla poměrem 3:1.

Inside Games končí na třetím místě, o titul v Hitpoint Masters se eSuba utká se SINNERS Esports. Finále je na programu v neděli od 18:30 na oficiálním Twitche kanále Hitpointu.