Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic se potřetí vrací na první místo celosvětového žebříčku

28. 4. 2020 | 13:35 Counter-Strike 2
Je to již potřetí, co se fnatic objevili na první příčce v celosvětovém bodování. Švédští obři tak sesadili z trůnu Natus Vincere, kteří se tam drželi necelé dva měsíce od doby, kdy získali titul z letošního IEM Katowice. Pořadím však může zamíchat probíhající turnaj Road to Rio.
fnatic
fnatic

Po výhře Natus Vincere na IEM Katowice se jim nepovedlo obhájit svoji pozici světové jedničky v ESL Pro League Season 11. Tam se museli spokojit se čtvrtým místem. Ve stejném turnaji se podařilo uspět právě švédským fnatic, kteří porazili mousesports ve finále, a přinesli si tím tučný obnos bodů do celosvětového žebříčku. Ti se tak znovu dostávají na pozici jedničky. Poprvé se jim to povedlo v roce 2015, kdy se na této pozici udrželi zhruba tři týdny, než je sesadili tehdejší TSM, kteří tvoří jádro současné sestavy Astralis. U tohoto dánského celku se také změnilo umístění. Ti klesli na 3. místo a je to aktuálně jejich nejhorší umístění od záři loňského roku.

Není to moc obvyklé, aby první 4 týmy měly tak malý bodový rozestup a proto bude velkým rozhodujícím faktorem umístění na Road to Rio, který právě probíhá. Smůlu v tomto ohledu mají Na'Vi, kteří nemají možnost získat tolik bodů jako ostatní, protože spadají do CIS regionu, v němž jsou týmy, které jsou v celosvětovém žebříčku zhruba o 15 pozic níže. O prvenství tak můžou zabojovat i David "frozen" Čerňanský s jeho týmem mousesports.

První desítka týmů celosvětového žebříčku vypadá následovně:

tabulka
Zdroj: hltv.org
Štítky: fnatic