Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite World Cup je tady, vsadit si na vítězného hráče, duo či region můžete u Fortuny

27. 7. 2019 | 14:28 Fortnite
Již v pátek odstartoval šampionát, který nemá obdoby. Fortnite World Cup již několik milionů dolarů rozdal a samotné finále jich nabídne dalších třicet. Tyto finanční obnosy samozřejmě nalákaly všechny kompetitivní hráče a na finále v New Yorku uvidíme opravdu ty nejlepší z nejlepších.
Fortnite World Cup
Fortnite World Cup

Světový pohár ve Fortnite bude 26. až 28. července hostit celkem 50 dvojic a 100 jednotlivců. Regionů v akci najdeme celkem pět, největší počet hráčů ale dorazí z Evropy a Severní Ameriky. Oproti tomu Asie, Jižní Amerika a Oceánie mají skrze nižší počet účastníků podstatně menší šanci na úspěch. Celý tento turnaj totiž do nabídky zařadila sázková kancelář Fortuna, kde je právě volba vítězného regionu opravdu zajímavou možností.

Harmonogram:

  • Pátek 19:00 – Creative Finals
  • Pátek 22:00 – Celebrity Pro-Am
  • Sobota 19:00 až 22:30 – Duos Finals
  • Neděle 19:00 až 22:30 – Solos Finals
Fortnite World Cup

Hovořit tedy můžeme především o velkém souboji Evropy se Severní Ameriky, do kterého oba regiony vyšlou 20 dvojic a 40 jednotlivců. Šance jsou dle aktuálních kurzů mírně nakloněny hráčům ze zámoří, a to zřejmě proto, že celkový součet kvality všech jejich kvalifikovaných hráčů se dá považovat za něco vyšší. U sólo klání je kurzově největším favoritem známý streamer Tfue (kurz 10), ale žhavým kandidátem je i mladičký Dubs (kurz 15), pokud tedy na něj v 16 letech nedolehne nervozita a naváže tak na své dosavadní výkony. Evropa bude nejvíce spoléhat na prvotřídní trio Mongraal, MrSavage, Benjyfishy (všichni kurz 11) a Stompyho (kurz 12).

Fortnite World Cup

Odděleně se dá samozřejmě sázet i na dvojice. Zde jsou třemi největšími favority dua z Evropy s hráči, které jsme již zmínili u sólistů. V kurzové nabídce jsou současným číslem jedna Tschinken a Stompy (kurz 6.5), následovaný NRG týmem Benjifishy + MrSavage (kurz 7.75) a dvojicí Mongraal + Mitr0 (kurz 8). Jak zmiňujeme výše, širší pool kandidátů na úspěch je větší u Severní Ameriky, další dua jsou tak ze zámoří. Vzhledem k nejvíce favorizovaným dvojicím by ale důvěra ve výhru evropského regionu zde mohla přinést své kýžené ovoce.

Fortnite World Cup

Jelikož byli do nabídky zařazeni naprosto všichni účastníci, na své si přijdou i ti, kteří raději volí outsidery s vysokými kurzy. Tím nejvyšším je v tuto chvíli 222 vypsaných na nepříliš známého Američana Touziiho. V nižší sféře najdeme také oba české zástupce, kteří se do New Yorku dokázali kvalifikovat, Marteena (kurz 111) se Skailerem (kurz 175). Možností je zde opravdu spousta a to své si v progamingové nabídce Fortuny najde každý.

Fortuna 700 Kč bonus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.