Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite za svou krátkou existenci zapříčinil už na 200 rozvodů

18. 10. 2018 | 11:32 Fortnite
V průběhu roku 2018 se Fortnite stal nedílnou součástí pop kultury a mnoho lidí je na této hře závislých. Takový byl i nejspíše případ několika nešťastných britských párů. Právě ve Velké Británii hra totiž byla údajně uvedena jako důvod k rozvodu pro 200 manželství.
Fortnite
Fortnite

Podle britského Divorce Online byla od 1. ledna závislost na Fortnite uvedena jako důvod k rozhodnutí se rozvést zhruba v 200 případech. Obecněji, v Británii se online závislost letos týkala asi 5% žádostí o rozvod z celkového počtu 4 665.

„Závislosti na drogách, alkoholu a gamblingu byly často uváděny jako důvody k rozpadu vztahu, ale počátek digitální revoluce přinesl nové přírůstky,“ řekl mluvčí Divorce Online. „Ty zahrnují online pornografii, online gaming a sociální média, takže není žádné překvapení, že stále více lidí má kvůli našim novým závislostem problémy ve vztazích.“

Není to však poprvé, kdy video hry zasahovaly do manželství. MMO hry jsou tím celkem proslulé, v minulosti podobný efekt jako Fortnite míval World of Warcraft.

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: 9gag
Štítky: závislost, gaming, rozvod, uk,