Přejít k hlavnímu obsahu

FORTUNA COOL liga: Analýza 4. kola

24. 4. 2019 | 15:04 Hearthstone
Máme tu čtvrté kolo Fortuna COOL ligy! Jako obvykle se můžete těšit na 3 komentované zápasy na streamu twitch.tv/coolprima (24.4. 18:00). Některé týmy si již dnes můžou pojistit postup na finále, jiné zas musí bojovat o každý bod a naději na setrvání v soutěži!
FORTUNA COOL liga
FORTUNA COOL liga

Z dnešních 72 decklistů můžeme pozorovat celkem 22 různých archetypů. Oproti minulému kolu se nám tedy toto číslo výrazně nemění. Tento fakt se dá připsat menšímu množství standard-legálních edic než v prvních dvou kolech naší ligy. Přesto ale můžeme pozorovat jistý posun a nové balíčky, případně techy inspirované například nedávným Fireside Gatheringem na Starém Městě.

2

Vidíme, že oproti minulému kolu některé balíčky vymizely (Freeze Mage, Silence/Control Priest, ...) a naopak zde máme 6 nových archetypů. Za zmínku stojí nyní velmi oblíbený Shirvallah OTK Paladin a také Lucentbark a Nomi Druidi, kteří se vešli mezi dříve jednotvárné pole Token Druidů. Velmi vzrostla popularita Bomb Warriora na úkor Controlu a také Nomi Priesta, kterého v minulém kole ozkoušel Eclot a nyní ho uvidíme dokonce u pěti týmů!

1

A jak tedy budou vypadat dnešní zápasy?

18:00 Inside Games [3-0] vs Kořenoví Vězni [2-1]

Suverénní Inside Games tentokrát vyzvou Kořenové vězně aka miláčky Twitch chatu. Oba týmy by jistě považovaly nepostup na finále za neúspěch a jdou si za svým cílem.

 

19:30 Eclot [2-1] vs Narcis [2-1]

Šlágr kola, souboj bratrských týmů, kde se hráči ale nemohou shodnout, kdo je zde vlastně favorit po pick&ban fázi. Vzhledem k vyrovnaným matchupům bude často rozhodovat až 5. hra, kde má jasně navrch Narcis.

3

21:00 Team Brave [0-3] vs Kanyho Piráti [3-0]

V tomto zápase je co se týče dosavadních výsledků o favoritovi jasno. Co se týče matchupů, Team Brave má ale drobnou výhodu a už si nemůže dovolit prohrávat!

 

OFFstream Rising Esports [0-3] vs Neverhunt [0-3]

Souboj dvou týmů ze spodu tabulky. Tady už jde o všechno, protože se skore 0-4 jsou šance na postup už spíše teoretické.

6

Skupinová část ligy se nám posouvá do druhé poloviny. Finálové týmy se nám pomalu vyjasňují, tak buď u toho i dnes!

Štítky: COOL liga