Přejít k hlavnímu obsahu

Fotbalový klub AS Trenčín vstupuje do esportu

26. 9. 2018 | 11:12 EA SPORTS FC 24
Krátce po vstupu prvního českého fotbalového klubu tu máme i slovenský klub, který vstupuje do esportu. Jedná se o AS Trenčín, který zahajuje spolupráci s Teamem Brave a jeho FIFA 19 sekcí.
Výchozí obrázek

Ve světě jsou to Paris Saint Germain, FC Kodaň nebo Manchester City, kdo již delší dobu aktivně na esportové scéně působí. Naše branže má stále dosud neodhalený potenciál a jsme rádi, že se konečně i v českých a slovenských končinách začínají hýbat vody. Není tomu ani měsíc, kdy oznámil vstup do esportu klub AC Sparta Praha se svým projektem Sparta eSports, na kterém spolupracuje s eSubou, svou první loď posílá do světa i slovenský trh.

AS Trenčín eSports team

Seznamte se: AS Trenčín eSport Team

Na dnešní tiskové konferenci oznámil vstup do světa elektronického sportu úspěšný fotbalový klub AS Trenčín. Již před týdnem se objevila informace o turnaji k vydání FIFA 19, který má na svědomí právě trenčínský klub a samotné registrace probíhaly rovnou v jeho fanshopu. Tohoto turnaje stále můžete být součástí, stačí se 26. nebo 27. října zastavit v nákupním centru MAX Trenčín. Vstupní turnaj k novému dílu populárnímu simulátoru je však začátkem něčeho většího. Tohle není naposledy, co o klubu AS Trenčín slyšíme ve spojení s videohrami.

Ke vstupu do esportu prohlásil marketingový manažer AS Trenčín Igor Schlesinger následující:

Segment esports rastie rýchlym tempom. Rýchlo sa rozvíja po celom svete. Počas nedávnych Ázijský hier bol súčasťou programu po boku klasických individuálnych a tímových športových disciplín. Vstupom do tohto segmentu deklarujeme aj snahu priniesť v najkratšom možnom čase náš tím do hry FIFA. V mnohých ohľadoch rozvoja klubu udávame v rámci Slovenska trendy. Netýka sa to to iba športovej stránky, ale aj sociálnej zodpovednosti v rámci regiónu alebo práce na sociálnych sieťach. Rovnaký cieľ máme v sekcii ešportu.
FIFA 19 turnaj AS Trenčín

Na vzniku esportové divize AS Trenčín eSport Teamu se vedle fotbalového klubu podílela herní organizace Team Brave, jejíž hráči budou červeno-modré dresy nově oblékat. Jde o Petra 'Doli97' Doležala a Radka 'Rozsi' Rozsívače, kteří jako jednotlivci patří mezi širší špičku, jako dvojice dokonce mezi nejlepší FIFA hráče na tuzemské scéně. Na rozdíl od projektu Sparta eSports tedy AS Trenčín rovnou pod svá křídla nabírá zkušené hráče, kteří od prvního dne tuto značku budou hájit.

Ke vstupu do klubu AS Trenčín se vyjádřil i management Teamu Brave:

Sme veľmi radi, že AS Trenčín sa odvážil vstúpiť do sveta ešportu práve s našim tímom. Už dlhšiu dobu sa snažíme našim FIFA hráčom zabezpečiť kvalitné podmienky, čo sa nám spoluprácou s AS Trenčín podarilo. Chceme sa podieľať na šírení dobrého mena klubu, ktoré má nielen na Slovensku a v Česku. Veríme, že tento krok pomôže k rozvoju ešportu v tomto regióne. Možno práve naša spolupráca bude inšpiráciou pre ďalšie futbalové kluby na Slovensku.

Klubu AS Trenčín přejeme hodně štěstí do budoucna a doufáme, že o jejich hráčích uslyšíme nejen v domácím, ale i mezinárodním měřítku. Věříme, že poslední měsíc byl jen začátek něčeho velkého.

Zdroj: astrencin.sk
Štítky: AS Trenčín
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.