Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzská revoluce v Heretics, tým vyměnil dva hráče, ti si s sebou vzali ligový spot

6. 1. 2020 | 13:27 Counter-Strike 2
Kuriózní situace nastala ve francouzském týmu Heretics, kteří se rozhodli změnit sestavu. Nepočítali však s tím, že jeden z vyměněných hráčů má na ESEA roli kapitána, díky které si mohl nechat ligový spot.
davidp
davidp

Francouzský tým Heretics se koncem loňského roku netajil velkými ambicemi, když podepsal s hráči jako KioShiMa, Lucky nebo devoduvek, kteří se dříve objevovali v barvách týmu G2 nebo v prestižních amerických týmech, například Misfits, Cloud9 či TSM. Heretics se však v roce 2020 rozhodli posledního zmíněného, spolu s davidp, oddělat se sestavy, za což se jim fancouzsko-belgická dvojice pomstila tím, že si s sebou vzali i místo v lize ESEA.

devoduvek

Francouzský tým se pravidelně účastnil druhé nejvyšší ligy z dílny ESL zvané Mountain Dew League, kam měl namířeno také letos. Stejně jako všichni soupeři, také Francouzi chtěli bojovat o postup až do ESL Pro League. Heretics si však neuvědomili, že to je právě davidp, jehož účet byl také vlastníkem slotu v lize. Hráč tedy odstranil všechny své bývalé spoluhráče ze sestavy na ESEA a přejmenoval tým na Demolition Crew. 

Možná si říkáte, jak je možné, že spot nepřipadne sestavě Heretics. Podle pravidel ESEA totiž musí tým pro práva na slot mít v sestavě alespoň 4 hráče, kteří odehráli za tým minimálně třetinu minulé sezóny, jinak spot patří kapitánovi. Heretics však mají takové hráče pouze 3, vlastník slotu je tak davidp, který je jeden ze dvou hráčů, jež odehráli celou sezónu.

Takže zatímco Heretics budou nově pravděpodobně muset začínat z nižších lig, devoduvek a davidp mohou složit nový tým, se kterým se utkají na špičce Tier 2 scény proti týmům jako Spirit, Virtus.pro, MAD Lions nebo CR4ZY.

Co se týče dramat, francouzská scéna nikdy nezklame.

Štítky: Heretics
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.