Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze neuspěl o přímý postup na Worlds

16. 9. 2018 | 07:00 League of Legends
Freeze se dnes utká se svým týmem Royal Bandits ve finále TCL. Krom tureckého titulu je ve hře i postup na Worlds 2018.
Royal Bandits vs. SuperMassive eSports
Royal Bandits vs. SuperMassive eSports

Turecká scéna možná není tak kvalitní, jako třeba evropská, čínská či korejská, ale co se týče infrastruktury, pomalu ale jistě se jim na této úrovni přibližuje. O tom svědčí i počet hráčů, kteří do Turecka přichází z cizích regionů. V letošním summer splitu v lize působili hráči jako GBM, Snowflower, Frozen či Move. Import slot zabírát také český zástupce Aleš "Freeze" Kněžínek nebo jeho německý spoluhráč Felix "Abbedagge" Braun. V sobotu se odehraje finále ligy TCL, ve kterém právě Freeze bude bojovat o místo na Worlds 2018 a turecký titul.

Royal Bandits jdou do finále jako mírní favorité, protože v lize skončili s velkým náskokem na prvním místě. Silně se projevili také na Rift Rivals proti týmům z Ruska a Vietnamu a v semifinále TCL hravě přehráli Humanoidův tým, Dark Passage, 3:0. Jejich soupeř, SuperMassive, ale vyhrál ve stejné sestavě jarní split a v základní části léta skončil na druhém místě. V semifinále pak porazili 1907 Fenerbahce 3:1 a proto není pochyb, že se do finále dostali zcela zaslouženě. 

Royal Banditslogo std.png Royal Bandits

SuperMassive eSportslogo std.png SuperMassive eSports

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik Turecko Asım "fabFabulous" Karakaya
 Turecko Can "Closer" Çelik Turecko Furkan "Stomaged" Güngör
 Německo Felix "Abbedagge" Braun Jižní Korea Lee "GBM" Chang-seok
 Česká republika Aleš "Freeze" Kněžínek Turecko Berkay "Zeitnot" Aşıkuzun
 Turecko Mustafa "Dumbledoge" Gökseloğlu Jižní Korea No "SnowFlower" Hoi-jong

 

Freeze, Closer a Nightshare

Freezovy statistiky v TCL

  • KDA: 6,9
  • Podíl na týmovém poškození: 28,8 %
  • CSD@10: 7,9
  • Nejhranější šampioni: Lucian (10), Draven (6), Xayah (5)

Freeze a midař Abbedagge jsou základními kameny úspěchu Royal Bandits. Velkými playmakery, kteří zajišťují, aby se ve hře něco dělo, jsou však zbylí tři hráči. Jungler Closer si libuje v DPS junglerech jako Graves, Taliyah či Kindred. Toplaner Broken Blade zase dokáže hrát jak tanky, tak i damage dealery, ale za každých okolností se snaží vytvářet si tlak a využívat skulin v soupeřově obraně. Agresivním supportem je i Freezův parťák Dumbledoge, který vyniká na playmaking supportech, jako jsou Rakan, Pyke nebo Morgana. Freeze tak na rozdíl od některých jiných svých angažmá je v tomhle tím hráčem, který tým spíše uklidňuje a hlídá, kdy je nutné zatáhnout záchrannou brzdu.

Finálový soupeř SuperMassive eSports hraje v porovnání s Royal Bandits odlišným způsobem. fabFabulous hraje sice velmi podobným stylem, jako Broken Blade, ale jinak se jednotliví konkurenti velmi liší. Junglera Stomageda nejčastěji vídáme s tanky šampiony, které jsou zaměřění na základní útoky, jako jsou Nocturne či Trundle. Midlane a playmaker, GBM, si zase rád zahraje Xeratha či Vladimira a další picky do late game. Silnou stránkou, podobně jako jeho soupeře, je i u GBM to, že spíš než champion pool má spíše celý oceán a v základní části si zahrál v 36 hrách celkem 16 šampionů. Zeitnot na sebe sice podobně jako Freeze nebo Hans Sama nenechal dopadnout metu mágů, ale na rozdíl od Freeze ho uvidíme spíše na picku Ezreala či Jhina. Jeho partner SnowFlower má specifický pick Fiddlestickse, kterého na pozici supporta už moc nevídáme. Sedí mu sice i agresivní playmakeři jako Thresh či Tahm Kench, ale na Rakanovi či Pykovi jsme ho viděli pouze jednou za celý jarní split.

PZ tip: Royal Bandits 3:1 SuperMassive eSports

Worlds 2018
Štítky: TCL, freeze