Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno: Broken Blade podepisuje v TSM

26. 11. 2018 | 09:03 League of Legends
Zahrát si za Team SoloMid je pro mnohé hráče League of Legends životním snem. Tuhle šanci nyní spolu se Smoothie dostane poprvé v historii hráč z tureckého regionu, toplaner Broken Blade.
TSM Broken Blade
TSM Broken Blade

UPDATE (25. 11.): A je to potvrzeno! Team SoloMid dotáhl smlouvu s Broken Bladem, který se stává novým toplanerem. Hauntzer v týmu tedy končí a TSM mu hledá nové působiště. Nechme se překvapit, jestli to bude poslední tah TSM na přestupovém trhu. Jisté je, že Zven a Bjergsen zůstávají a na jungle pozici tedy musí přijít hráč ze Severní Ameriky.

Hráči s platnou smlouvou u TSM:

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik
 Spojené státy americké Jonathan "Grig" Armao
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg
 Dánsko Jesper "Zven" Svenningsen
 Kanada Andy "Smoothie" Ta

 Španělsko Alfonso "Mithy" Rodriguez
 Spojené státy americké Kevin "Hauntzer" Yarnell

Se začátkem off-season se nám začínají rozšiřovat drby. Spekulace oplývají zejména Team SoloMid, který zažil v League of Legends bez pochyby nejhorší sezónu od vzniku organizace. Team SoloMid nedokázal postoupit ani jednou do finále a místo na Worlds mu proklouzlo mezi prsty. Do roku 2018 šlo přitom vedení TSM plné nadějí. Nový agresivní jungler, solidní solo linky a nejlepší botlane na západě. Alespoň tak se o nové sestavě před sezónou mluvilo a fanoušci této severoamerické organizace se už viděli nejmíň ve čtvrtfinále Worlds.

Se začátkem LCS sezóny však přišla tvrdá realita. Ze Zvena s Mithym se stalo velké zklamání, protože od nejlepší botlane na západě měli svými výkony opravdu hodně daleko. TSM doplatilo na špatné složení týmu a formu hráčů. Všichni tři carry hráči (Hauntzer, Bjergsen, Zven) totiž chtěli všechny zdroje pro sebe a pokud je nedostali, jejich výkon šel enormně dolů. V kombinaci s tím samozřejmě nemohl MikeYeung hrát takovým stylem, jakým hrál za Phoenix1 a celý tým se tak proti silnějším soupeřům hroutil jako domeček z karet. Výsledkem bylo 5. - 6. místo na jaře, 3. místo v létě a prohra ve finále gauntletu o poslední místo na Worlds 2018.

Team SoloMid 2018

Je přirozené, že TSM chce vyzkoušet všechny možnosti. Jednou z nich se zdá být někdejší spoluhráč Aleše "Freeze" Kněžínka z Royal Bandits - Broken Blade. Tento hráč by samozřejmě zabral import slot a mluví se o něm tedy spíše v souvislosti s academy týmem. Pokud by však nového kouče Zikze zaujal na tolik, aby ze sestavy vystrnadil Hauntzera, znamenalo by to i odchod minimálně jedné části botlane. Nic sice zatím není jisté, ale Broken Blade už je údajně v USA a snaží se poprat o místo v sestavě. 

V TCL patřil Broken Blade k absolutní špičce a právem získal titul nejlepšího toplanera letního splitu. Royal Bandits ovládli v létě základní část a v pozici favorita se jim zadařilo i v semifinále proti Humanoidovi a jeho Dark Passage. Tým však nezvládl grandfinále a musel se spokojit s celkovým druhým místem, které však znamenalo konec sezóny a stop nadějím na účast na světovém šampionátu. 

Team SoloMid na konci roku 2018

Toplane Spojené státy americké Kevin "Hauntzer" Yarnell,  Ukrajina Kostyantyn "PieCakeLord" Dudarchuk
Jungle Spojené státy americké Jonathan "Grig" Armao,  Spojené státy americké Michael "MikeYeung" Yeung
Midlane Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg,  Kanada Nicholas "Ablazeolive" Abbott
AD Carry Dánsko Jesper "Zven" Svenningsen,  Dánsko Rasmus "MrRallez" Skinneholm
Support Španělsko Alfonso "Mithy" Rodríguez,  Spojené státy americké Jordan "Shady" Robison