Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports o víkendu potvrdili pozici evropské jedničky

20. 7. 2020 | 12:19 VALORANT
G2 Esports pokračují ve své jízdě, další destinací byl turnaj s názvem WePlay! Invitational, který byl opět součástí oficiální Ignition Series. Ve hře bylo parádních 50 tisíc dolarů, takže o motivaci bylo v těžké konkurenci více než postaráno.
G2 Esports
G2 Esports

Valorant se začíná ve světě esportu rozjíždět na plné obrátky a hra samotná se malými krůčky stává divácky čím dál zajímavější. Postupnému zalíbení pomáhají také časté turnaje, z nichž ten poslední se uskutečnil právě o tomto víkendu. Klání s názvem WePlay! Invitational přivítalo šest pozvaných týmů a dva kvalifikované, mezi které se dostal například bývalý litevský PUBG hráč eSuby vakk. O postup do hlavní části se rval také Jiří 'oKKo' Trojan v barvách mezinárodního týmu Purple Cobras, ten ale v druhé kvalifikaci skončil v osmifinálovém kole.

Největším favoritem turnaje byl bezesporu tým G2 Esports, který se o týden dříve při své premiéře pod křídly slavné organizace blýskl prvním titulem. G2 v úvodní skupinové fázi sice ve dvou případech ztratili mapu, nakonec však jako jediní prošli do play-off bez jediné porážky. Jejich největším sokem měl být výběr fish123, ten však překvapivě nestačil na novou sestavu Ninjas in Pyjamas. V semifinále se však tyto dva celky utkaly znova a fish123 dali zapomenout na zklamání a do finále postoupili. Druhou místenku si dle očekávání zajistili G2, když porazili maďarský výběr need more DM, který po úspěchu v kvalifikaci dokráčel až mezi nejlepší čtyři týmy.

Úvodní mapou finále byl Bind, kde se opět čekalo na to, jestli G2 budou pokračovat ve svém prokletí prohrávání prvních map většiny svých sérií. Tentokrát se to však zlomilo a zejména díky povedení defenzívě šla hvězdná sestava do vedení. Jako druhý se hrál Ascent, kde naopak za obranu začali fish123, ale vedení se jim příliš vypracovat nepodařilo. Po změně stran se tak misky překlenuly na stranu G2 a ti bez jakéhokoliv problému dokráčeli k finanční odměně 25 tisíc dolarů. Jejich síla tkví především ve všestrannosti, umu všech jednotlivců a takřka neomezených možností s Operatorem, zatímco fish123 nemají opravdu špičkového odstřelovače.

Konečné pořadí:

  • 1. místo:  Evropa G2 Esports – 25 000 $
  • 2. místo:  Velká Británie fish123 – 15 000 $
  • 3. - 4. místo:  Francie Ninjas in Pyjamas – 5 000 $
  • 3. - 4. místo:  Maďarsko need more DM – 5 000 $
     
  • 5. - 6. místo:  Litva nolpenki
  • 5. - 6. místo:  Rusko PartyParrots
  • 7. - 8. místo:  Bělorusko forZe
  • 7. - 8. místo:  Evropa Prodigy

Nejlepší akce turnaje:

Štítky: G2 Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.