Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports poraženi českými hvězdami. Úspěšný týden v podání Carzzyho, Humanoida a Patrika

15. 3. 2021 | 08:00 League of Legends
Poslední týden LEC nám přinesl bitvy o play-off a celkové umístění v tabulce jarní části. Pozornost upoutali Astralis, kteří se bohužel probudili až moc pozdě, nebo například výkony českých hráčů Humanoida, Carzzyho a Patrika, kteří se svými týmy zdolali hvězdnou sestavu G2 Esports. Protože se jednalo o takzvaný “Super Týden”, tak se výjimečně hrálo i v neděli a bylo se celý víkend na co koukat.
Excel Patrik
Excel Patrik
Zdroj: Riot Games

Páteční série zápasů přinesla mnoho překvapení. Každý jeden zápas navíc představoval budoucnost týmu v následujících dnech a přesně o co budou bojovat. O první překvapení dne se postarali Astralis, kteří v podstatě vynulovali šance Vitality na play-off. Vzhledem k formě Vitality se očekávalo, že pro ně tento zápas nebude problém, ale opak byl pravdou. Od začátku kraloval džungler týmu Astralis Nikolay “Zanzarah” Akatov a dokonce se Matti “WhiteKnight” Sormunen blýsknul pětizářezem se svým Renektonem.

Středobodem pozornosti pro českého fanouška se ovšem stal zápas Excel proti G2 Esports. Excel měl teoretickou šanci na postup do play-off, ale čekal je nejtěžší víkend celé jarní části. Zápas pro ně začal velice dobře a také tak nakonec i skončil. Excel nedal hvězdné sestavě G2 šanci na to být vůbec rovnocenným soupeřem, natož je porazit. Klíčovým hráčem Excelu byl v tomto zápase náš český zástupce Patrik “Patrik” Jírů se svojí Tristanou. Naprosto ve hře dominoval a hru ukončil se skóre 11-0-2.

Sobota nabídla daleko dramatičtější zápasy, ve kterých se už přímo rozhodovalo o týmech, které postoupí do play-off.
Excelu se podařilo i nadále prodloužit svůj sen o play-off, když porazili Rogue. V tomto zápase byli znovu papírově slabším týmem, ovšem Patrik dokázal svůj tým opět dotáhnout k výhře, tentokrát se svou Xayah. V posledním souboji si dokonce připsal čtyřzářez a ukončil hru se skóre 8-2-5.


Přestože zápas Excelu byl dramatický z pohledu českého fanouška, tak status “zápas týdne” měl duel MAD Lions a G2 Esports. MAD Lions je tým, který se dlouhodobě považuje za jednoho z mála konkurentů G2 a tento týden se to ukázalo být pravdou. Hvězdy evropského "supertýmu" nevypadaly připraveny na výkon MAD Lions a Humanoid s Carzzym si tak odnesli cenný skalp, který potěší nejednoho českého fanouška.

Poslední den základní sezóny byl bohužel rozhodnut v prvních dvou zápasech a jedním z nich byl zápas Excelu proti Schalke 04. Excel tento týden potřeboval vyhrát všechny 3 zápasy, aby se dostali do play-off a ty nejtěžší zvládli. Bohužel na Schalke už nestačili, ale nic to nemění na tom, že Patrik předvedl skvělý výkon a můžeme se těšit na to, co nám předvede v letní části LEC.

Na zlepšení nálady českého fanouška nám Carzzy s Humanoidem předvedli bizární zápas, ve kterém si celá sestava MAD Lions promíchala role a Humanoid skončil na AD Carry Apheliosovi a Carzzy na supportovi, kde si zahrál Threshe. V jejich zápase proti Astralis už nešlo o nic, tudíž si toto mohli dovolit a přestože prohráli, tak to byla dobrá zábava.

Základní část jarního splitu v LEC skončila, ale už za dva týdny nás čeká play-off, v kterém se rozhodne a evropském zástupci pro MSI 2021. Povede se evropský titul vyhrát našim borcům v MAD Lions nebo G2 Esports rozšíří svoji sbírku evropských pohárů?

Tabulka jarního splitu LEC
Tabulka jarního splitu LEC
Zdroj: Riot Games
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.