Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports prokázali sílu a Davidp věnoval výhru turnaje svému otci! Za hvězdu byl mixwell

17. 8. 2020 | 11:56 VALORANT
Od 11. do 16. srpna probíhal další velký evropský turnaj zařazený do Ignition Series, který měl opravdu zajímavý formát. Po skupinové fázi, kde hrál každý s každým na 2 mapy, se totiž přešlo do BO1 play-off, kde BO3 sérii nabídlo až velké finále.
G2 Esports Valorant
G2 Esports Valorant

Největším příběhem Allied Esports Odyssey je ten spojený s Davidem 'davidp' Prinsem, o němž jsme informovali před víkendem. Belgický hráč totiž během zápas s FunPlus Phoenix přišel o svého otce a když zápas ani nedohrál, což je samozřejmě pochopitelné, tak G2 přišli o winstreak 19 zápasů v řadě. Neporazitelnost od vzniku týmu je sice u konce, cesta za titulem však teprve začínala. Všichni jej totiž chtěli věnovat Davidovi.

G2 po své první prohře ztratili jednu mapu také proti Giants Gaming i týmu Liquid, do play-off však postoupili s klidného třetího místa. Na úvod Double Elimination bracketu porazili FunPlus Phoenix a po další výhře s Liquid byli ve svém čtvrtém grandfinále v řadě. Do něj skrze spodní pavouk postoupili FPX, kteří zde zažívali premiéru od přesunu pod světoznámou organizaci. G2 však zase jednou načasovali formu opravdu parádně a po jasné výhře na Ascentu (13:5) ovládli také Bind (13:9), díky čemuž stále ve sbírce nemají nic jiného než 1. místa.

Nejvíce tenhle titul znamená pro davidp, jak zmiňujeme výše, protože ten nejprve odmítl nenastoupit do zápasu, aby si mohl mentálně odpočinout, a následně se ukázal jako skutečný profík a hlavně jako šampion. Řečí čísel byl sice největší hvězdou turnaje bezesporu Mixwell, ale každý moc dobře ví, komu patří tenhle pohár.

mixwell
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.