Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports vyhrávají osmou sezónu Pro League

18. 11. 2018 | 23:35 Rainbow Six: Siege
V pořadí již osmá sezóna Pro League ve hře Rainbow Six Siege zná staronové šampiony. Evropská parta, dnes známá jako G2 Esports, vrací prestižní titul do Evropy.
Rainbow Six: Siege
Rainbow Six: Siege

The Rainbow Six Pro League patří do okruhu nejvýše kategorizovaných turnaji v Tom Clancy's Rainbow Six: Siege. Podruhé v tomto kalendářním roce se na světovém finále sjela osmička vyvolených ze čtyř regionů, místem konání bylo tentokrát Rio de Janeiro. Vzhledem k tomu, že na finále sedmé sezóny se v květnu radoval brazilský Team Liquid, domácí fanoušci nechtěli vidět nic jiného než další velký triumf jednoho ze silných domácích celků.

RB6: Siege Pro League

Hned ve čtvrtfinále se s Pro League S8 Finals rozloučili oba zástupci americké scény, stejně jako evropská i brazilská dvojka. Největší zastoupení mezi nejlepší čtyřkou měl překvapivě asijsko-pacifický region, ani to však nestačilo k vytouženému zlatu. Ba co víc, ani jeden z týmu nakonec neuspěl v semifinále a bylo jasné, že si to o titul rozdají G2 Esports z Evropy a bouřlivým publikem poháněný FaZe Clan.

Favorit byl jasný. FaZe na poslední akci nejvyšší kategorie zklamali, naopak jádro 4 z 5 hráčů sestavy G2 mířilo za svým třetím pohárem, který jim v první polovině letošního roku ukradl Team Liquid. Evropská jednička na cestě do finále neztratila ani hru a to nehodlala měnit. FaZe Clan na mapách Bank a Coastline bojoval, ale G2 Esports demonstrovali, proč jsou po právu dlouhodobě považováni za nejlepším tým na světě.

Konečné pořadí Pro League S8 Finals:

  • 1. místo:  Evropa G2 Esports
  • 2. místo:  Brazílie FaZe Clan
  • 3.-4. místo:  Japonsko PET Nora-Rengo
  • 3.-4. místo:  Austrálie fnatic
  • 5.-8. místo:  Německo Mock-it Esports
  • 5.-8. místo:  Spojené státy americké Rogue
  • 5.-8. místo:  Spojené státy americké Evil Geniuses
  • 5.-8. místo:  Brazílie Immortals
Štítky: Pro League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.