Přejít k hlavnímu obsahu

G2 jsou v Ignition Series stále neporazitelní, CZ/SK tým se ale poprvé dostal mezi elitu

4. 8. 2020 | 17:41 VALORANT
Evropská scéna má jasného krále. G2 Esports nastoupili do třetího turnaje a potřetí byli za jasného favorita. Jak jejich cesta za dalším titulem probíhala? Tentokrát však náš článek nebude pouze o nich, protože vůbec poprvé se v souvislosti s oficiálním turnajem podpořeným Riot Games dá hovořit také o česko-slovenském úspěchu.
G2 Esports
G2 Esports

Další turnaj zařazený Ignition Series, zvaný Mandatory.gg Cup, nenabídl žádný složitý formát. 128 účastníků bylo zařazeno do velkého pavouka, kde jedno zaváhání v prvním ze čtyř kol znamenalo konečnou, a až v nejlepších osmičce se přešlo na BO3 série. Tak daleko to však nedotáhli FABRIKEN, StartedFromCS nebo ForZe.

Mezi nejlepšími osmi týmy však poprvé v historii oficiální Ignition Series najdeme česko-slovenský celek, konkrétně výběr 9x, ve kterém hraje pět bývalých Fortnite hráčů – Prosto, Dext, Pekashi, Eryceu a Piyush. Tahle pětka postupně vyřadila Max.Control, Red Salamander Gaming, Wygers a DPE, aby se v nejlepší osmičce postavila špičkovému švédskému týmu Bonk. Tomu podlehli 5:13 a 6:13, přičemž Švédové dokráčeli do finále.

Ve druhé polovině pavouka se nejvíce dařilo G2 Esports, kterým nikdo nedokázal ani jednou uštědřit dvojciferný počet kol. Jejich největší rivalové z fish123 navíc vypadli už v osmifinále, a tak se po předchozích turnajových výhrách nad Prodigy a právě fish123 postavili třetímu různému soupeři. Jestli se dlouhodobě hovoří o tom, že s odstupem několika tříd nemají v Evropě konkurenci, tak nyní se to potvrdilo dvojnásob. Bonk nedokázali na mapách Haven, Ascent a Bind dát G2 dohromady více než 22 kol, což pro výhru BO5 série může těžko jen stačit. G2 Esports od oficiálního oznámení mají takto již skóre 18-0 a jejich neotřesitelné pozici není potřeba hluboce rozebírat. Scéna už se však nemůže dočkat větších vyzyvatelů, a to především ze Severní Ameriky.

G2 Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.