Přejít k hlavnímu obsahu

Gamers IRL: Hráčským králem fotbalových trávníků se stal výběr CS:GO komunity

15. 7. 2019 | 15:45 Všechny hry
Opět po roce se v Praze uskutečnil komunitní turnaj, který měl za cíl ukázat, že hráči počítačových her nemají zručné pouze prstíky, ale dovednostmi oplývají i jejich dolní končetiny. Místem konání druhého ročníku Gamers IRL byl Velký strahovský stadion, kam dorazilo 12 týmů.
CS:GO komunita
CS:GO komunita

Kdo tedy v sobotu do Prahy dorazil na tuto netradiční komunitní sešlost? Obhájci prvenství z Inaequalis stejně jako loni vyslali do akce dva výběry, které doprovázel dokonce i tábor fanoušků s vlastními vlajkami. Svou druhou účast zažily také týmy Eclot Gaming, Inside Games a chybět nemohl ani výběr samotných pořadatelů z eSuby. Premiérově se do pak akce postavil výběr eEriness, REViTAL Gaming, Teamu Moops, Gifted Gaming a po loňském hostování dvou hráčů u konkurence jsme vlastní šestici postavili i my z PLAYzone.

Skupina ASkupina B
Inaequalis AInaequalis B
eErinessREViTAL Gaming
eSubaFIFA komunita
Gifted GamingCS:GO komunita
Team MoopsInside Games
Eclot GamingPLAYzone

Kapitánem PLAYzone jsem byl já, huhy, a za své parťáky jsem si vybral bratrskou dvojici Ondřeje s Martinem Škeříků, redaktory MrKennyho s Hippowanem a tým jako host uzavíral komentátor Wango. Ano, rozhodli jsme se být za hrdiny a pro turnaj hraný 5+1 jsme si nevzali jediného náhradníka. Cíle jsme si po minulém fiasku při hostování stanovili postupné – dát gól, vyhrát zápas a poté se můžeme bavit o postupu. Ale hlavně si akci užít.

POKUD VÁS ZAJÍMÁ CELKOVÝ TURNAJ A NE NÁŠ PRŮBĚH, TUHLE ČÁST MŮŽETE PŘESKOČIT

Do boje jsme se pustili úvodním zápasem s Inside Games, kde jsme první cíl splnili již brzy po parádní trefě Martina. Soupeř dokázal vyrovnat střelou skrytou za obránce a konečný výsledek 1:1 byl férový. Druhým soupeřem byl REViTAL Gaming, kde se naplno rozmohla naše střelecká impotence a soupeř naše neproměněné akce trestal následnými brejky. Situaci jsem se snažil zachránit i svým výběhem přes celé hřiště, ale ani tuto příležitost 2 na 1 jsme nevyužili. Po závěrečné dělovce mezi nohy pískl rozhodčí konec s výsledkem 0:3. Třetí zápas už byl povinností, ale my jsme se snažili neprojevovat skleslou náladu a pocit výhry jsme aspoň jednou prostě chtěli zažít. Odměna za tento přístup přišla velice brzy, kdy miliontou šanci jako přes kopírák proměnil Wango a otevřel skóre. Tempo hry bohužel přebral soupeř a bušil na naše vrata, seč mu síly stačily. Nerad se chválím, ale tento zápas jsem vzal na sebe a předvedl řadu důležitých zákroků, kdy mě nezastavila ani rána z pár metrů do nosu. Výhra 1:0 nám živila teoretickou šanci, ale poslední dva sokové měli být těmi nejtěžšími.

Výběr FIFA komunity v čele s Johnym a Patýnem oplýval kvalitou, ale zápas se nečekaně zvrhl v gólové žně. Ondru skolily křeče a hrozilo hrát o hráče méně. Podařilo se nám dát dva vlastence a jednou namazat soupeři přímo před bránu. A stejně jsme vyhráli 4:3? V tu chvíli tomu nechtěl věřit opravdu nikdo. Posledním soupeřem byla CS:GO komunita s bladem či Kaparzem, která už měla jistou výhru celé skupiny. Po individuální akci otevřel skóre Pagi, který se krátce na to přes obránce dostal opět před bránu a já se mu tentokrát vrhl přímo pod nohy. Jasná penalta a zpětně můžu být rád za žlutou kartu. Přes celé hřiště si přišel kopnout blade a já ještě sekundu před kopem nebyl rozhodnutý, co udělám. Ale blade? Tohle si do paměti nezapíše, neboť mě neomámil a penaltu jsem mu lapil. Bohužel to ale byla pro nás poslední pozitivní zpráva a prohrou 0:4 jsme si navíc zkazili skóre natolik, že jsme museli spoléhat v zaváhání Inside Games v závěrečném duelu proti Inaequalis. Skóre zde bylo dlouho 1:0, Inae měli šanci na vyrovnání, ale gól na 2:0 rozhodl, že o skóre nepostoupíme. Všechno v podstatě díky tomu, že jsme prohráli s posledním týmem skupiny, který jiné body neuhrál. Ostudu jsme ale neudělali a pokud byl primární cíl akce si ji užít, tak to bylo nejen z naší strany naplněno na maximum.

Velký strahovský stadion

Díky výhrám svých skupin čekali v semifinále hráči z CS:GO komunity a také eSubácký výběr hráčů a manažerů. Po krátkém oddychu v podobě dovednostních soutěží o ceny mohly čtvrtfinálovými duely konečně vypuknout vyřazovací boje těch nejlepších. Na prvním hřišti dokázala ve čtvrtfinále vyřadit FIFA komunita tým eEriness, na tom druhém pak áčko Inaequalis zametlo s Inside Games. Turnaj tak poznal složení, kdo si zahraje o medaile.

V prvním semifinále dokázali svoji formu potvrdit hráči CS:GO, kteří po výhře nad Inaequalis postoupili do finále. Nasazení do play-off naopak nestvrdila eSuba, která padla proti výběru FIFA hráčů a ze zápasu o třetí místo se rázem stala repríza loňského boje o zlato. Tohle klání po skóre 3:3 nakonec došlo až do penalt, kde se bez ztráty kytičky nakonec radovali hráči Ineaqualis. Vše ale napjatě směřovalo k finálovému zápasu dvou týmů, které se rovněž potkaly už ve skupině. Tam CSkaři vyhráli těsně 2:1, tentokrát to ale byla daleko větší přestřelka. Diváci se dočkali krásných devíti branek, z nichž rovnou šest vstřelil výběr CS:GO komunity. Jádro kolem Teamu Gravity a streamerů Kaparza s bladem si tak z tréninkového centra AC Sparta Praha zaslouženě odnáší pohár.

  1.  1-gold CS:GO komunita – Kaparzo, Dreadfol, blade, Pagi, Steroid, Memphi, Slngm
  2.  2-silver FIFA komunita – Johny, Patýno, Hateris, Bendič, Caster, Rozsi, Pištič, Motačenko, BlackTulip
  3.  3-bronze Inaequalis A – Růža, Avocado, Domča, Sachy, Zemi27, RenyX

Celý turnaj sice nebyl o výsledku, i tak samozřejmě gratulujeme vítězům! Svoji hlavní funkci ale Gamers IRL splnilo na výbornou. Z pohledu setkání několika komunit se až na dopolední počasí vše vydařilo a i když mnozí překonávali hranice své komfortní zóny, jak je dnes oblíbené říkat, každý ze Strahova odcházel po svých. Jménem PLAYzone děkuji organizátorům za parádně odvedenou práci a s vámi se doufám uvidíme opět za rok.

CS:GO komunita
Štítky: Gamers IRL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.