Přejít k hlavnímu obsahu

GG League: eXtatus končí na 5. až 6. místě

11. 5. 2019 | 20:30 Counter-Strike 2
Když se řekne eXtatus, v Evropě si každý jako první vzpomene na Frozena. Jeho působení je však historií a domácí organizaci nyní čeká pokus o navázání na dřívější výlety do Evropy. Jak si v těžké konkurenci počne již tento víkend dnešní sekce, kterou čeká boj proti AGO a dalším silným celkům?
GG League eXtatus
GG League eXtatus

ROG.eXtatus ve složení luko, Pechyn, Blogg1s, hones, desty – na fotce zleva – i s koučem d0dim v zádech dokázal uspět v jedné z otevřených kvalifikací na třetí offline turnaj této sezóny Good Game League v Polsku. V každém z těchto turnajů je sice ve hře 10 000 zlotých a postup na sezónní finále, kde už bude prize pool o něčem jiném, 100 000 euro už nějaké to lákadlo je. eXtatus nebudou prvním tuzemským zástupcem v této sezóně, v akci se už Warszawě představil STYKO, který s týmem NoChance bohužel ve finále nestačil na devils.one. Po Swarzędzi nyní míří GG League do dalekého Olsztyna, kam čeká eXtatus bezmála devítihodinová cesta. Ještě než vše odstartuje v sobotu 11. května dopoledne, takto se na akci těší samotný trenér d0di.

S kým se tedy dnešní eXtatus na turnaji utká? Všech sedm ostatních týmů jsou údajně profesionální hráči, a tak již skupinová fáze bude pořádnou zkouškou ohněm. Na úvod čeká červený plamen souboj s AGO, aktuálně 29. týmem světa. Půjde sice o nevyzpytatelný duel pouze na jednu mapu, ale favorit je zde více než jasný. Skupinu hranou Double Elimination formátem se dvěma postupujícím pak doplňuje druhý polský tým PACT a CIS sestava Winstrike v čele s bondikem. Každý dílčí úspěch na první zahraniční výpravě této sestavy bude cenný. Turnaj pak ve skupině A doplňuje domácí tým AVEZ a dvojice kvalifikantů, Windigo Academy a OFFSET Esports.

GG League Olsztyn: skupina B
  Rusko Winstrike16      
 Sobota 10:00   Rusko Winstrike16   
  Polsko PACT5      
    Sobota 14:00   Rusko Winstrike 
  Polsko AGO Esports16      
 Sobota 12:00   Polsko AGO Esports13   
  Česká republika ROG.eXtatus7      
         
     Polsko AGO Esports2   
  Česká republika ROG.eXtatus22 Sobota 18:00   Polsko AGO Esports 
 Sobota 16:00   Česká republika ROG.eXtatus0   
  Polsko PACT20      
Good Game League Olsztyn

Pár slov před odjezdem na sever Polska dodal také majitel organizace Jan Barnet:

Od poslední účasti eXtatusu na evropském LAN turnaji uplynul rok a my jsme velice šťastní, že nově vzniklá sestava jako následovník po profesionální sekci začíná hrát opravdu dobře, a to jak na domácí půdě, tak zde můžeme vidět první jarní vlaštovku do Evropy. Jsme si vědomi toho, že jedeme do Olštýna jako outsideři, ale stejně jako v letech minulých se pokusíme využít tuto příležitost co nejlépe a opět v rámci Counter-Strike scény osvěžit jméno eXtatus,

Jednotlivé zápasy se budou střídat na dvou oficiálních streamech podle toho, kdo zrovna bude na hlavní stage.

  • 10:00 – Winstrike vs. PACT – backstage, twitch.tv/prawus
  • 12:00 – AGO vs. eXtatus – hlavní stage a stream
  • 14:00 – souboj vítězů – hlavní stage a stream
  • 16:00 – souboj poražených – backstage, twitch.tv/prawus
  • 18:00 – rozhodující zápas – backstage, twitch.tv/prawus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.