Přejít k hlavnímu obsahu

Griffin těsně před Worlds opustil kvůli neshodám s vedením kouč cvMax

26. 9. 2019 | 18:57 League of Legends
Worlds 2019 se rychle blíží a o to překvapivější je odchod trenéra cvMaxe z týmu Griffin.
Griffin Cvmax
Griffin Cvmax

Detaily odchodu nebyly jasné, ale cvMax se pokusil situaci vysvětlit na svém streamu. „Většina mého vzteku je už pryč. Chtěl bych si teď užít volného času a strávit ho s diváky na streamu” začal někdejší kouč posledních vicemistrů LCK. „Bohužel nemohu zacházet do detailů, ale ředitel Griffin a já jsme měli asi dva týdny před letním finále určité neshody. Po grandfinále mi bylo oznámeno, že budu z Griffin kvůli mé nekompotentnosti vyhozen. Samozřejmě jsem protestoval, ale po několika konverzacích jsme se dohodli na ukončení smlouvy ještě před světovým šampionátem. V takovém prostředí bych nedokázal pracovat” osvětlil cvMax.

Následně se Kim "cvMax" Dae-ho rozmluvil i o šanci svých svěřenců na světovém šampionátu „O kluky se nemusíte bát. Opravdu si myslím, že mají na to vyhrát celý šampionát. Pilně na sobě pracují, vidíte na nich tu vášeň a zapálení pro hru. Atmosféra kvůli našim neshodám s manažerem navíc nebyla nejlepší a možná tak můj odchod dokonce pomůže. Každopádně jim budu držet palce a snad zvládnou ukázat, na jakou úroveň jsme se společně zvládli dostat”

Tým Griffin se na Worlds 2019 dostal z druhého místa skrz korejskou LCK a ve skupině jej čeká favorizovaný evropský soupeř G2 Esports a vicemistr severoamerické LCS, Cloud9. Na třetího soupeře korejský tým stále čeká. Sestava Griffin nemá výraznou slabinu a na Worlds bude chtít zaujmout třeba hvězdný botlaner Viper a s velkým očekáváním jede na šampionát i jungler Tarzan, který je mnohými analytiky a trenéry označován za jednoho z nejlepších, ne-li nejlepšího junglera na světě.

Štítky: LCK, Worlds, Griffin