Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN a NBK si nakonec spolu v mixu nezahrají, pravidla nedovolují Francouzovi hrát

4. 3. 2021 | 13:40 Counter-Strike 2
Ve čtvrtek startuje otevřená kvalifikace na další prestižní turnaj, DreamHack Masters Springs. V ní se měla představit také slovenská legenda GuardiaN, ambiciózní mix si však spolu nakonec nezahraje.
GuardiaN
GuardiaN
Zdroj: Instagram @rguardiancs

Update: Plánovaný mix si nakonec spolu nezahraje. NBK, který tuto sestavu poskládal, se nakonec nemůže turnaje zúčastnit se stejného důvodu jako flusha, tedy kvůli stále platné smlouvě s OG. Kvůli tomuto nesmyslnému pravidlu si tak fanoušci na GuardiaNův návrat budou muset počkat.


Slovenská legenda Ladislav "GuardiaN" Kovács se naposledy v plnohodnotném týmu představil před rokem, kdy si jako záskok zahrál v FLASHPOINT 1 v barvách švédského celku Dignitas. Čas od času se ale představí v otevřených kvalifikacích na všemožné turnaje a v jedné z nich se představí také ve čtvrtek.

Právě v ten den odstartuje kvalifikace na nadcházející DreamHack Masters Spring, v které se představí v ambiciózním mixu nazvaném PogChamp. Tam si zahraje s Francouzem Nathanem "NBK" Schmittem, který jen pár dní zpět skončil v týmu OG, stejně skvělým hráčem je také polský střelec Michał "MICHU" Müller, který se po rozpadu tým Envy nedávno vrátil domů. K nim se přidá ještě Rigon "rigoN" Gashi, který v minulosti působil v týmu c0ntact.

Tuto čtveřici měl původně doplnit švédský veterán Robin "flusha" Rönnquist, který si však nakonec v mixu nezahraje. Důvod není oficiálně známý, flusha je však stále pod smlouvou s fnatic, kteří se kvalifikace také účastní, a nemuselo mu tak být organizací povoleno hrát. Nahradí jej nakonec Buğra "Calyx" Arkın, který dosud také působil v barvách Envy.

Všechny zápasy GuardiaNova mixu plánuje streamovat NBK. V kvalifikaci pak najdeme i řadu předních CZ/SK týmů, v době psaní článku jsou přihlášeny týmy jako SINNERS, eSuba, ECLOT, Sampi.Tipsport nebo Entropiq.

Mix tým PogChamp se v DreamHack Masters Spring otevřené kvalifikaci představí v této sestavě:

 Slovensko Ladislav "GuardiaN" Kovács
 Francie Nathan "NBK" Schmitt
 Polsko Michał "MICHU" Müller
 Švýcarsko Rigon "rigoN" Gashi
 Turecko Buğra "Calyx" Arkın

Štítky: GuardiaN
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.