Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN v kvalifikaci na IEM New York Online dopadl nevábně, jeho AWP se však neztratilo

13. 8. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Už je to více než půl roku, co byl nejslavnější slovenský CS:GO hráč a trojnásobný vicemistr Majoru posazen na lavičku týmu NAVI. Posledním jeho turnajem byl EPICENTER 2019 a od té doby o něm nebylo až na pár příležitostí slyšet. Dlouho se tak čeká, kam by mohl zkušený odstřelovač zamířit.
GuardiaN
GuardiaN

UPDATE: V úvodním kole kvalifikace měl výběr OldG freewin, v tom druhém je na webu ESEA výhra 1:0, zápas se tak také zřejmě nehrál. Ve třetím kole už se konečně GuardiaN a spol. dostali do akce, jako nesehraný mix však podlehli týmu Que Que poměrem 11:16. Sen o postupu na IEM New York tak ztroskotal. Sám však za 27 kol nastřílel 10 killů s AWP, což bylo nejvíce na serveru. Jeho dovednosti se tak zřejmě opět probouzejí.

OldG

Ladislav 'GuardiaN' Kovács má nejlepší roky za sebou, stále má však co nabídnout. Poslední měsíce se vždy mihl pouze v kvalifikacích na velké turnaje, nikde však úspěch zatím nesklidil. Dalším pokusem bude CIS kvalifikace na IEM New York Online, která odstartuje 12. srpna a která nabídne 2 sloty v uzavřené části. Slovenská legenda se pro tento turnaj rozhodla spojit se dvěma dalšími veterány, i duem mladších střelců.

Po jeho boku se objeví kazašský šampion Majoru v Krakowě, Dauren 'AdreN' Kystaubaev, se kterým se loni potkal i ve FaZe, a neméně zvučným jménem je ruská ikona Mikhail 'Dosia' Stolyarov. Zbylí dva hráči podstatně snižují věkový průměr, a mohla by tak vzniknout zajímavá chemie. Žygimantase 'nukkye' Chmieliauskase si můžete pamatovat z NoChance, kde krátce hrál s frozenem a poté Stykem. Nejméně známým členem této sestavy je pro IEM kvalifikaci je Alexander 'lamp' Noviy, jenž na větší angažmá zatím čeká.

Úvodní otevřenou kvalifikaci na tento důležitý CIS turnaj zvládli nejlépe HellRaisers a S-Gaming, kteří v Closed Qualifieru doplnili týmy jako Syman Gaming nebo forZe. Ve hře jsou tak stále dva sloty, o které se popere i GuardiaNův mix s příznačným názvem OldG. Nutné je však doplnit, že ačkoliv se jedná o kvalifikační turnaj na jediný letošní Major v Riu de Janeiru, tak i kdyby ho celý vyhráli, tak matematickou šanci na postup už nemají.

Turnaj startuje v 17:00 a po jeho zveřejnění najdete kompletní pavouk na tomto odkaze.

Zdroj: navi.gg
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.