Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaNovo působení po boku legend je u konce, hodně hořkého konce

5. 4. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Psal se 24. leden, kdy byl po sérii nepřesvědčivých výkonů od návratu do Natus Vincere posazen slovenský sniper GuardiaN na lavičku. Smlouva mu stále plyne, ale příležitost se ukázat dostal v barvách Dignitas, kam zamířil jako stand-in. Dostal tedy příležitost si zahrát po boku dalších velkých legend historie CS:GO.
DIG GuardiaN
DIG GuardiaN

GeT_RiGhT, f0rest, Xizt a friberg – legendární švédská čtveřice, za kterou navíc stojí Fifflaren v pozici kouče. Časy Ninjas in Pyjamas jsou ale pryč a dnes tito Švédové působí v organizaci Dignitas, kde základní pětici doplňuje mladý sniper hallzerk. Ten měl na sebe tento dres obléct v lize FLASHPOINT, stopku mu však na poslední chvíli vystavila víza. V tu chvíli Dignitas oslovili Ladislava 'GuardiaN' Kovácse, který si mohl sbalit kufry a okamžitě odcestovat do Los Angeles. V základní skupině na něj čekalo trio Cloud9, Orgless, FunPlus Phoenix.

Návrat do zápasového kolotoče slovenskému hráči proti Orgless sice moc nevyšel, výhra z toho ale byla. Po prohře s Cloud9 spadli Dignitas do spodního pavouka skupiny, kde se znova utkali s Orgless. Tentokrát ale série nevyšla vůbec nikomu a v konečném zúčtování byl tenhle nezdar klíčový. Nepředbíhejme ale, protože po první následovala ještě druhá skupinová fáze. Dignitas tentokrát na úvod nestačili na Gen.G a potřetí tak mohli vyzvat tým Orgless, který jim losování znovu přisoudilo do stejné skupiny. Z celkových tří vzájemných měření sil z toho byla druhá výhra, následně ale Dignitas opět nestačili na Gen.G a podruhé ve skupině skončili třetí.

Výsledky Dignitas v lize FLASHPOINT:

  • 2:1 vs.  Kanada Orgless
  • 0:2 vs.  Spojené státy americké Cloud9
  • 1:2 vs.  Kanada Orgless
     
  • 0:2 vs.  Spojené státy americké Gen.G
  • 2:1 vs.  Kanada Orgless
  • 0:2 vs.  Spojené státy americké Gen.G

V konečné matematice to smolně znamená, že druhé a čtvrté místo vystačilo Orgless na umístění mezi postupující osmičkou týmů pro play-off, zatímco Dignitas pět bodů v tabulce chybí. A to i přesto, že oba týmy nezaznamenaly výhru proti nikomu jinému a Orgless měli jen to štěstí, že v prvotní tříčlenné skupině (ze které odpadli FPX kvůli problémům s odkupem sekce) vyhráli svůj jediný zápas v ten nejdůležitější moment ze všech. Skóre na série 1-4 oproti 2-4 v podání Dignitas bylo prostě lepší, ač to takto napsané zní opravdu komicky.

Ale jak tohle hostování slovenskému hráči vyšlo řečí čísel? Ač se v úvodu chvíli hledal a už dávno není na vrcholu své slávy, tak z patnácti map GuardiaN zaznamenal sedmkrát pozitivní rating. Vyloženě ztracený byl pouze v oné klíčové bitvě s Orgless, kde ale Dignitas padli po úvodní vyhrané mapě jednoznačně 4:16, 3:16. Statisticky na tom byl podobně jako Xizt, zatímco f0rest a GeT_RiGhT byli jasně lepší než zbytek týmu. Celkově nasbíral o 19 smrtí více než zabití a zaznamenal průměrný rating 0.96. Se svým oblíbeným AWP nastřílel 86 killů, pro představu, acoR z MAD Lions hrál o mapu méně a celkem se jeho konto zastavilo na 182 AWP killech.

FLASHPOINT se mimo původní plány odehrál bez diváků a následně i mimo studio, čistě online. Týmy ale i přesto setrvaly ve Spojených státech a domů se vypadnuté evropské celky vrací až nyní. Pro GuardiaNa tím končí zkouška, kdy mohl ukázat, co v něm stále je. Určitě nemůžeme nikdo říct, že by v barvách Dignitas selhal, tahounem ale také nebyl. Těžko tedy v tuto chvíli soudit, co mu nejbližší budoucnost nyní může přinést.

Štítky: Dignitas, GuardiaN
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.