Přejít k hlavnímu obsahu

Gumicuk: Česká scéna je plná ubrečenců

28. 6. 2018 | 11:16 Hearthstone
Možná si toho většina z vás ani nevšimla, ale "symbol loňského MČR" ukončil aktivní kariéru. Gumicuk odešel stejně rychle, jako přišel, stopy ale za sebou bezpochyb zanechal. Co na sebe prozradil ve svém závěrečném rozhovoru?Ahoj Davide, na úvod jedna jasná otázka – co stálo za tvým koncem?
Výchozí obrázek

Možná si toho většina z vás ani nevšimla, ale "symbol loňského MČR" ukončil aktivní kariéru. Gumicuk odešel stejně rychle, jako přišel, stopy ale za sebou bezpochyb zanechal. Co na sebe prozradil ve svém závěrečném rozhovoru?

Ahoj Davide, na úvod jedna jasná otázka – co stálo za tvým koncem?

Oficiálně to je "pauza od aktivního hraní". Ale tak nic komplikovaného za tím nestojí, dal jsem přednost sportu a sociálnímu životu. Nezdá se to, ale turnaje a příprava na ně zabírá hodně času a tímhle prostě léto trávit nechci. Dost turnajů jsem začal vynechávat a to se eEriness samozřejmě nelíbilo. Takže pauza byla jasný důsledek.

Jsi spokojen se svou krátkou kariérou?

Tak zahrál jsem si v dresu eEriness, dostal se na stage, potkal se osobně s osobnostmi gamingové CZ/SK scény, které jsem dřív obdivoval na Twitchi… Takže jo, rozhodně jsem.

Co lidi, které jsi za dobu svého hraní potkal? Je někdo, koho sis oblíbil? Nebo někdo, koho naopak rád nemáš?

Potkal jsem pár super lidí, ale celkově mi přijde, že česká scéna je plná ubrečenců. Češi maj strašně tendenci hledat chybu v RNG, ne v sobě.

A co výkony – považuješ za největší úspěch MČR 2017, nebo snad něco jiného?

Jednou jsem dostal šanci obědvat kousek od Czechclouda… Zážitek na celý život.

Popiš nám vůbec tvoji cestu na MČR i pak samotným turnajem.

Na MČR jsem se dostal přes Podzimní sklizeň, která je ze všech tří ta nejlehčí, protože je tam nejmenší konkurence, stejně to je mimochodem i tento rok, takže doporučuju vyzkoušet. A na MČR jsem se podílel na vyřazení Hekiho, Findana, Parduba a Martima... A po této jízdě pak ve finále prohrál se Sruffym. Hry asi takhle zpětně rozebírat nebudu, ale trochu mimo asi můžu říct, že právě moje 3:0 proti Findanovi je hlavní důvod, proč má takovou potřebu mě trashtalkovat, tak abyste byli v obraze.

Odnesl sis z MČR nové zkušenosti?

Rozhodně.

A co tvé plány do budoucna?

Tak klasické středoškolské činnosti, možná se k HSku vrátím za měsíc, možná nikdy, kdoví.

Takže je šance, že tě někdy zase uvidíme hrát?

Tak nějaká šance tu bude vždycky, že jo. Možná jednou dám Hearthstone zase přednost před něčím jiným, ale nevím. Je to ve hvězdách.

Jaká je tvoje nejoblíbenější classa?

Warlock je fajn. Beru ho tak nějak jako symbol controlu a o tom by HSko myslím mělo být. Aggro balíky mi přijdou o ničem. Buď ti přijde křivka, vyhraješ, řekneš si, jak jsi dobrej, nebo ti nepřijde, tak si zanadáváš na RNG.

A co favorite kartička?

Docela se mi vryl do paměti Kun. 7/7 za 0 many. No, neber to!

Tak jo, díky za rozhovor, nějaký vzkaz na závěr!

Je to jenom hra, jestli vás ta hra nebaví, nemá smysl ji hrát. Každopádně jak jsem řekl, Podzimní sklizeň považuju za nejlehčí způsob, jak se dostat na MČR, takže kdo chce zkusit, doporučuju. Kdo by chtěl poradit/pokecat ohledně HSka nebo vlastně čehokoliv, napište mi na fanpage, není problém. PEACE

Štítky: eEriness
miluju videohry a hlavně ligu legend