Přejít k hlavnímu obsahu

Gunrunners čeká boj o postup do MDL

22. 12. 2018 | 12:51 Counter-Strike 2
Domácí jednička se díky triumfu na ESL Mistrovství ČR a Slovenska kvalifikovala do Climber Cupu, který z národních šampionátu funguje jako jako z možností postoupit do Mountain Dew League, pokud tým nechce hrát nižší ESEA ligy. Gunrunners tak čeká kratší, ale za to těžší cesta do MDL.
Gunrunners ESL
Gunrunners ESL

V úvodní kick-off sezóně ESL Nationals pro Českou a Slovenskou republiku kraloval stejně jako na předcházejících vrcholech sezóny tým Gunrunners.AOC, na který nyní čeká přechod do Evropy. V předvánočním čase 22. a 23. prosince čeká na partu kolo DEV7La a Frozena turnaj zvaný Climber Cup, kde se jedenáct zástupců jednotlivých regionů nebo států utká o čtyři sloty v baráži do třicáté sezóny ESEA Premier, známé jako Mountain Dew League.

Šanci uspět v Climber Cupu náš zástupce bezesporu má. Na úvod jej měl čekat portugalský tým GIANTS Gaming, který však dle vyjádření hráčů na Twitteru nenastoupí a namísto ESEA soutěží se bude soustředit na trénink na jiné turnaje. Nutné je doplnit také fakt, že mezi dalšími účastníky chybí šampioni jednotlivých regionů, kteří již v nejvyšších dvou ligách působí, a tak byli zvoleni další v pořadí, jako jsou například Izako Boars, Exalty eSports nebo až pátý tým německé ESL Meisterschaft, Private Esports, který v prvním kole hlavního pavouka Gunrunners vyzvou.

Climber Cup se odehrává Double Elimination pavoukem, kterému předchází předkolo z národních soutěží nižší kategorie, kam patří právě Gunrunners, kteří se však GIANTS vyhnou. Hlavní část odstartuje v sobotu v 17:00 a všechny zápasy se hrají formátem best-of-three. Pro postup do následující baráže potřebují týmy zvítězit dvakrát, v případě cesty celým spodním pavoukem dokonce třikrát. O zápasech našeho zástupce vás budeme informovat.

Harmonogram:

  • Předkolo: sobota 16:00
  • 1. kolo WB: sobota 17:00
  • 2. kolo WB a 1. kolo LB: sobota 20:00
  • 2. kolo LB: neděle 16:00
  • 3. kolo LB: neděle 19:00
Climber Cup bracket
Štítky: Gunrunners, ESEA MDL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.