Přejít k hlavnímu obsahu

H2K.Sheriff hodnotí první tři týdny EU LCS

6. 2. 2018 | 21:06 League of Legends
Patrik "Sheriff" Jírů za sebou má první tři hrací týdny v lize EU LCS. Bohužel zatím s H2K drží poslední místo, kde se nachází společně s Unicorns of Love. Z šesti zápasů získalo H2K pouze jedno vítězství, ale zase proti Fnatic, který je jedním z hlavních favoritů celé ligy.Se Sheriffem proto přinášíme rozhovor, ve kterém jsme se bavili o životě v LCS prostředí, aktuální formě nejen týmu H2K a mnohém dalším. Výsledky všech EU LCS třetího týdne najdete zde.
Výchozí obrázek

Patrik "Sheriff" Jírů za sebou má první tři hrací týdny v lize EU LCS. Bohužel zatím s H2K drží poslední místo, kde se nachází společně s Unicorns of Love. Z šesti zápasů získalo H2K pouze jedno vítězství, ale zase proti Fnatic, který je jedním z hlavních favoritů celé ligy.

Se Sheriffem proto přinášíme rozhovor, ve kterém jsme se bavili o životě v LCS prostředí, aktuální formě nejen týmu H2K a mnohém dalším. Výsledky všech EU LCS třetího týdne najdete zde.

Ahoj Sheriffe, aktuálně za sebou s H2K máte třetinu zápasů jarního splitu. Jak ty osobně zvládáš život LCS hráče? 

Život LCS hráče není vůbec snadný, protože je nutná neustálá soustředěnost na daný cíl. S týmem si ale rozumíme dost dobře a nervózní už nebývam. Zase tolik se toho pro mě nezměnilo.

S H2K aktuálně držíte skóre 1-5. Jak se díváš na vaše odehrané zápasy a jak vidíš nadcházející týdny?

Zatím moc velký úspěch nezažíváme. Hlavním problémem pro nás, jako tým, je přenést výsledky tréninku na zápasy na stage. Pokud se v tomhle ohledu zlepšíme, tak dáme ostatním týmům daleko víc zabrat.

V EU LCS je situace v tabulce dost vyrovnaná, ale na prvním místě jsou Vitality, kteří ztratili jen jednu hru. Překvapily tě výsledky tvých soupeřů?

Vitality, Giants i Roccat jsou samozřejmě velmi kvalitní týmy, ale podle mě na vrchol tabulky nepatří. Myslím, že se časem, až se odehraje více zápasů, propadnou a pak je předběhnou ostatní týmy. Řekl bych, že tak vysoko jsou kvůli zápasům v BO1 formátu.

Na druhou stranu, favoritům se moc nedaří. G2 měli před týdnem ještě 1-3, Fnatic nebo Splyce také nevypadali nejlíp. V čem vidíš jejich problémy?

Hlavní problém favorizovaných týmů jako Fnatic, G2 Esports nebo Splyce je nesehranost a nejistota toho jak hrát mapu. Podle mě za chvíli ukáží svou pravou sílu. Chce to jen trpělivě trénovat. Za pár týdnů se zlepší a budou dominantnější.

Jak se koukáš na aktuální metu? Vyhovuje tobě a tvému týmu? 

Aktuální meta je příliš ovlivněná stopwatch masterkou. Kvůli ní se daří hlavně hodně scalujicím šampionům, jako je třeba Kog Maw nebo Tristana. Mně osobně meta vyhovuje, ale s H2K se nám v ní zatím bohužel nedaří.

Kdyby sis měl teď vsadit, jaká šestka týmů se podle tebe probojuje do play-off?

Fnatic, G2 Esports, Splyce, Schalke 04, H2k Gaming a Misfits. I přes náš momentální neúspěch si myslím, že se zlepšíme a dostaneme se do něj.

Díky za rozhovor. My rozhodně budeme držet palce. Chtěl bys ještě něco na závěr vzkázat našim čtenářům?

Díky všem mým fanouškům za podporu. Budu se snažit příští týden nezklamat a dobře nás reprezentovat. Nezapomeňte sledovat můj Twitter nebo Facebook, abyste nepřišli o žádné novinky.