Přejít k hlavnímu obsahu

HAL3000 MČR Tour se blíží, navážou posílení Entropiq na stříbrnou formu z MČR 2020?

9. 3. 2021 | 12:07 Counter-Strike 2
Představování účastníků HAL3000 MČR Tour se blíží do finiše a před námi už jsou pouze finalisté loňského Vodafone MČR v počítačových hrách. Jako první tu z této dvojice máme Entropiq, kteří budou chtít navázat a ideálně ještě vylepšit loňskou sezónu, kdy se postupně teprve sehrávali. Podaří se jim kvalitu prokázat v prvním velkém turnaji roku?
Entropiq – HAL3000 MČR Tour
Entropiq – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Entropiq vstoupili na CS:GO scénu v polovině loňského roku, když naverbovali Projekt F v čele s navrátilcem na domácí scénu, Michalem 'leckr' Kadlíčkem. Zkušený in-game leader se obklopil bývalými parťáky, se kterými dokonce s českou reprezentací vyhrál Mistrovství Evropy, jež doplnil o jediného hráče bez společné týmové minulosti. Na první úspěch se ale nová sestava načekala opravdu dlouho. Svoji pouť sice začali výhrou mapy proti SINNERS, následně však nepostoupili do finále ani jednoho splitu Sazka eLEAGUE, takže vše stálo na úspěchu z MČR. Stříbrné medaile nakonec byly zadostiučiněním, takže před rokem 2021 si prošel tým jen kosmetickými úpravami a na rozdíl od mnoha jiných týmů má leckrova smečka využitelné podhoubí z dřívějška.

Osu základní pětice vedle kapitána leckra tvoří Filip 'AJTT' Dolenský, Lukáš 'capseN' Koláčný a Jan 'HONES' Urválek. Jako jediný se s týmem po MČR rozloučil Zdeněk 'daxen' Dušek, na jehož místo byl po dlouhém testování nakonec zvolen Josef 'MoriiSko' Maurenc z rozpadlých ECLOT. Ten se z neznámého hráče během jedné sezóny vypracoval natolik, že jeho "raw aim" na nejdůležitějším turnaji roku označil analytik Striker jako jeden z nejlepších u nás. Kromě hráčské výměny tým přivítal také nového kouče, Matěje 'forji' Kmitě nahradil Jozef 'd0di' Kiss. D0dimu by prostředí týmu Entropiq mohlo svědčit a konečně tak naplno prokázat své trenérské kvality.

Sezóna pro Entropiq odstartovala triumfem v prvním větším domácím turnaji REPUBLEAGUE, kde spousta předních týmů překvapivě zakopla v BO1 zápasech a ve finále se tak leckrovi a spol. postavil mix Manual banned. Přímé poměření aktuálního rozpoložení tedy proběhne až na samotné HAL3000 MČR Tour, ke které je nutné dodat, že Entropiq budou při losování až ve druhém koši, kde jasně převyšují ostatní. Seeding totiž vychází z osmé sezóny Tipsport COOL ligy, kde stříbrný tým z MČR musel nejprve projít druhou ligou a mezi elitou si zahraje až letos. Pro tým takového kalibru by to ale překážka být neměla, jde spíše o varování pro soupeře.

O nové sezóně a přípravě po změnách v sestavě se rozpovídal kapitán leckr:

Všichni se hodně těšíme na začátek nové sezóny. Čekala nás tří měsíční příprava a něco málo jsme odehráli v evropských ligách, moc jsme ještě ale nepoměřili síly na domácí scéně. Je to vždy něco jiného, zajímavého a upřímně se na to těším.

Podle mě jsme ještě ve fázi, kdy se sehráváme a snažíme se najít ten styl, který nám opravdu vyhovuje. Obměna trenéra a nového hráče přinesla i nový styl do naší hry, takže nehrajeme pořád stejnou hru, ale snažíme se být týmem, který dokáže zahrát více stylů. Na domácí týmy jsme se zvláště nijak nepřipravovali (zatím). Párkrát jsme hráli nějaký ten practice, proti domácím týmům, ale podle mě je důležitý být confident ve svojí hře a potom není potřeba se nijak adaptovat. Domácí týmy jsou už na úrovni těch evropských. Problémy by nám mohly dělat takové ty “mix” týmy, kteří nemají žádnou strukturu, ale věřím že i s nimi si dokážeme poradit.

Největší konkurenci momentálně asi nevnímáme. Snažíme se hrát svojí hru, a do každého zápasu jít se stejným mindsetem, protože i největší underdog dokáže překvapit a potrápit i ty lepší týmy. Chtěl bych do skupiny týmy s kterým si zahrajeme pěknou hru i na jiných mapách, než jsou Inferno nebo Dust II. :D
Entropiq – HAL3000 MČR Tour
Entropiq – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: leckr, Entropiq, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.