Přejít k hlavnímu obsahu

Patch 12.2 přichází konečně do hry!

2. 10. 2018 | 21:06 Hearthstone
Vývojáři možná trochu překvapivě představili velmi dlouhé výčet změn, které tuto populární karetní hru v dohledné době zasáhnou. Mimo svého pohledu na současnou metu ukázali také čtyři nové karty či úpravu ranků. Je toho zkrátka opravdu hodně!
Výchozí obrázek
In The Works

Pohled na metu ze strany vývojářů:

The Boomsday Project evidentně docílil toho, o co se vývojáři snažili. Dle Blizzardu je meta vyrovnaná, každá class má silný deck, vývojáři jsou zkrátka s metou spokojeni. Nerfy se tedy nejspíše nechystají, i když sami zmiňují, že na jednu kartu pozor dávají – tou je asi nepřekvapivě Giggling Inventor. Jak ale sami zmiňují, kartu chtěli udělat takto silnou a změny tedy nechystají.

Blizzard a Wild:

V rozsáhlém výčtu změn a plánů do budoucna přišla řeč také na Wild formát. Spíše než konkrétně návrhy změn (nebo vůbec vyjádření svých názorů) ale vývojářský tým nahlas přemýšlí, jak by měl Wild vypadat – má to být jen druhý Standard okořeněný o pár jiných karet, či má dostat svému jménu a být opravdu nevyzpytatelný a divoký? Blizzard tím evidentně vyzývá hráče k reakci, více se z pár odstavců o tomto tématu opravdu vyčíst nedá.

Nové karty:

Pravděpodobně nejzajímavější změnou z celého rozsáhlého výčtu je přidání nových karet. Jak vám nejspíše z jejich malého počtu došlo, nejde o kartičky, co by měly něco společného s expanzemi – tyto karty do hřy přibudou příští měsíc a budou součástí classic setu. Důvod? Kvůli rotacím do Hall of Fame nemají nyní všechny classy stejný počet karet z Classic setu na Standard formátu. Právě to má kvarteto nových karet upravit.

Nové karty v Hearthstone

Úprava rank systému:

Další úprava stále ne úplně příjemného ladderu? Ano, ta na nás sice čeká, nejspíše ale nebude taková, jakou byste čekali. O co jde? Změna rozšiřuje počet ranků na neuvěřitelných padesát! Ostřílené karbaníky ale bude stále zajímat pouze prvních 25. Ty zbylé budou jen pro nové hráče – Blizzard se tím snaží zlepšit jejich zkušenosti s herními začátky. Za prohru nepřijdou nováčci o hvězdičku a až se jim jednou povede hitnout rank 25, do spodních pater se už znovu nepodívají. Tento "tutoriál" půjde samozřejmě přeskočit, moc důvodů pro to ale nebude – mimo cenných herních zkušeností budou hráči odměňováni také goldy, kartami, balíčky a dusty.

Nový rank systém

Turnajový mód:

Věc, na kterou hráči (a samozřejmě také organizátoři) turnajů čekají a evidentně ještě čekat budou. Ostatní změny a úpravy sice nevypadají úplně nejlépe, toto nás ale bezpochyby mrzí zdaleka nejvíce. Jediné, co nás může uklidnit, je to, že téma in-game turnajů ze stolu nebylo smeteno naprosto a jednou se jich snad dočkáme. Jenže tento rok to bohužel nebude.

Nový Welcome Bundle

Další změny:

A to stále není vše! Ve středu večer do hry přiletěl event s názvem The Days of the Frozen Throne, přidávající speciální Questy, Tavern Brawl a bundle s kartami z KoFT. Na hráče, pro které je jednou z nejpodstatnějších karet ta kreditní, čeká ještě další příjemná zpráva – Welcome Bundle projde menší úpravou a hráči, jež už ho jednou kupovali, budou mít tuto možnost ještě jednou. A o jakou změnu se jedná? Místo jakékoliv klasické legendárky bude jako bonus k deseti Classic packům jeden z draků z klasického setu.

Mimo The Days of the Frozen Throne na hráče čeká ještě Hallow’s End event, ten vypukne 17. října. Stejně jako vloni přinese oblíbené Dual Areny a hráči se také můžou v Tavern Brawlu těšit na souboj s Headless Horsemanem. Vývojáři do hry také přidají nového hrdinu na Paladina a lehce upraví Fireside Gathering.

New Paladin hero
miluju videohry a hlavně ligu legend