Přejít k hlavnímu obsahu

Heki: Jsem rád, že jsem to nevzdal

13. 11. 2018 | 16:09 Hearthstone
První z vlny rozhovorů po MČR je zde! Začínáme prvním z dvojice bronzových medailistů, Hekim. Co na sebe veterán CZ/SK Hearthstone prozradil?
Heki
Heki

Ahoj, jak se s odstupu na turnaj díváš?

Turnaj jsem si užil – probíhal hladce bez problémů. Trošku mě mrzí, že jsem pokazil závěr vlastní chybou, ale pokud mám být upřímný, tak to rozhodně nebyla chyba jediná, takže myslím, že s celkovým výsledkem můžu být spokojený.

Dělené třetí místo – zklamání nebo příjemné překvapení?

Když jsem viděl decklisty, tak jsem si nevěřil ani na postup ze skupiny. Takže příjemné překvapení. Čekal jsem více aggra a zpětně jsem litoval picku Odd Warriora. Za bronz vděčím hlavně Miracle Rogue, se kterou jsem měl v turnaji skóre 5-0 a těší mě, že jsem na streamu ukázal komba s Myras Unstable Element, pavouky a Academic Espionage. Celkově LHS formát přinesl docela dost zajímavých balíčků, i když stále dominoval Shudder Shaman a Maly Druid.  

Co říkáš na ostatní výsledky? Čekal bys před začátkem turnaje, že Jarla vyhraje?

Podle lineupu ani ne, ale podle výkonu ano. Jarla dokázal, že je momentálně nejlepším HS hráčem u nás a v top8 to bylo jasně vidět. Naruto ho měl na lopatě, ale odevzdal to. Já měl 3 balíčky proti 2 (Jarlův Priest byl do mého lineupu skoro k ničemu), ale také jsem to nezvládl, přestože si Jára nelíznul DK v klíčovém matchupu. Zde se ukázal rozdíl mezi profi hráčem a amatérem. Jára měl všechny balíčky nadrcené a já mu mohl úrovní konkurovat jen se Šamanem. Warriora jsem pickoval, že ho mám nahraného, jenže ty hry s ním jsem hrál o prázdninách, což je tři měsíce zpátky. A z toho taky pramenily chyby, které jsem udělal. Protože normálně chodím do práce, před MČR mi zbyl čas pouze na trénink s Miracle Rogue. Vaník ve čtvrtfinále dost nechutně olepšil Faeliho na Oakhearty a byl jsem rád, že mu Jára třínulkou ukázal, kdo je tady pánem. Je fajn vidět v HS vyhrát toho nejlepšího a myslím, že letošní MČR dopadlo fakt spravedlivě. Chyby byly potrestány, konzistence odměněna.

Heki

Blíží se vydání Artifactu, máš v plánu si tuto hru odzkoušet?

Hra mě na první pohled až tak moc nezaujala, ale to se po vyzkoušení může změnit. Mě na hře spíše odrazuje to, co na ní některým tryhardům imponuje - a to množství investovaného času a peněz, které je pro kompetetivní hraní Artifactu potřeba. Hru si určitě zkusím, ale nehodlám to s ní nijak přehánět. Spíš bych si rád našel čas na pecky jako Divinity, Pillars of Eternity, Witcher série a Hellblade, ke kterým jsem se zatím moc nedostal kvůli HS. 

A zůstaneš stále věrný HS, či už nemáš v plánu ho nějak aktivně hrát?

Mě Hearthstone stále baví. Myslím, že klíčem je se hry “nepřejíst”. Hearthstone vždycky primárně byl a bude o zábavě a nikdy si nekladl ambice být deep hrou, která váš mozek zaměstná 24/7 a bude jediným smyslem vašeho života. Že to tak někdo bral (např. Lifecoach) je spíše jeho vlastní problém. Teď vyjde Artifact, který by měl naplnit tužby této skupiny nerdů, ale já k nim nepatřím. V Hearthstone nemám v plánu zabíjet svůj čas na ladderu, protože si myslím, že celý ladder systém je stále dost otřesný. Turnaje ale miluju a hodlám využít své mnohaleté zkušenosti a ještě zkusit příští rok znovu zabojovat o titul.

Díky za rozhovor, vzkaz na závěr?

Chci moc poděkovat všem, kteří mi fandili, nebylo vás málo! Také jsem cítil podporu od lidí v backstage a bývalých hráčů – mých vrstevníků, kteří před 15 lety měli svůj sen o esportu, který jim z nějakého důvodu nevyšel, ještě tady na to nebyly podmínky. Můj sen začal u Warcraftu 3 a vydržel mi až dodnes. Jsem rád, že jsem to nevzdal a třeba to bude inspirací pro nějakého dalšího starého pardála, aby oprášil svůj balíček karet a ukázal mlaďochům, že na to taky ještě má!  
 

Patička
Štítky: Vodafone, MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend