Přejít k hlavnímu obsahu

HenkkyG se po necelých 5 letech loučí s eSubou

6. 1. 2020 | 21:20 Counter-Strike 2
HenkkyG a eSuba, ty roky věrné spolupráce byly už skoro na registrované partnerství. To se ale neděje a při další z mnoha přestaveb kádru přichází po takřka pěti letech rozchod. Henkkyho budoucí angažmá je ale nyní pro veřejnost neznámé.
HenkkyG
HenkkyG

Psalo se 24. února 2015, kdy Ľuboš 'HenkkyG' Ilko a Tomáš 'benq1' Masaryk poprvé podepsali v eSubě s tehdejší sestavou ENSOX. Tohle duo spolu vydrželo takřka pět let, bohužel minimálně jeden z pilířu modré krve se nyní loučí. Zatímco na benq1m nyní zřejmě bude stavba nové pětice, HenkkyG bude čelit jiným výzvám.

Společně tahle dvojka v eSubě získala nespočet úspěchů, na kýžený titul z MČR ale na pět pokusů nedosáhla. HenkkyG se může pyšnit třemi stříbry a jedním bronzem, paradoxně loni z nejlepší výcýozí pozice cenný kov nebyl. Slovenský střelec v minulosti zkoušel různé evropské mixy, opustit eSubu se ale rozhodl až nyní.

V dnešním vyjádření na své fanpage se – díky bohu – neloučí s hraním. Naopak si dle svých slov za poslední rok hraní uvědomil několik věcí, které mu ukázaly novou cestu vstříc novým cílům. Současně také zmiňuje, že z několika zajímavých nabídek byla dokonce jedna na profesionální hraní. Naprosto reálně by se tedy mohlo stát, že by se celá loňská pětice eSuby stala v novém roce full-time hráči. Což by byl parádní vstup do nové dekády!

Celé vyjádření vypadá následovně:

Ako ste si už určite všimli, s našou eSuba zostavou sme sa rozhodli pre tento rok nepokračovať a každý si išiel vlastnou cestou, čo znamená, že som po dlhej dobe freeagent. Za posledný rok hrania na našej scéne som si uvedomil pár vecí, ktoré mi pomohli k tomu, aby som sa rozhodol akou cestou sa budem uberať tento rok a aké sú vlastne moje ciele pre tento rok. Či sa mi to podarí, je otázka, no ak áno, určite sa o tom dozviete. Čo sa týka tímových ponúk, tak ich pár prišlo, z toho jedna by mohla posunúť moje hranie na profesionálnu úroveň.

Nakoniec by som chcel určite poďakovať eSuba, v ktorej som nejakú tu dobu pobudol a ich super managmentu, že som pre nich ako hráč bol vždy na prvom mieste. A samozrejme nemôžem zabudnúť na benq1ho, s ktorým to všetko začalo. See you soon guys!

Konkrétní jména ale v otázce budoucího angažmá nepadají, načež není ani jisté, jestli už má on sám jasno. Zatím tedy víme pouze to, že oficiálně jde o čtvrtého hráče, který se s loňskou eSubou loučí. V případě Henkkyho nejde ale jen o jeden rok s modrou hvězdou na drese, ale o nejúspěšnější období jeho kariéry.

Štítky: HenkkyG, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.