Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic zůstávají neporažení a po pěti mapách vyhrávají ESL Pro League! MVP turnaje se stal Ax1Le

11. 4. 2021 | 23:00 Counter-Strike 2
Nejprestižnější liga ve světě CS:GO zná šampiona své 13. sezóny! Po epickém utkání získávají titul Heroic! Cenu pro MVP turnaje získává Ax1Le z Gambit.
Heroic
Heroic
Zdroj: Heroic

Heroic po téměř devět hodin dlouhém grandfinále poráží své ruské soky a odnáší si cenný titul z ESL Pro League Season 13! Dánský tým navíc ovládl turnaj naprosto nevídaným způsobem, v celém turnaji ani jednou neprohráli a v současné sestavě ještě ani jednou nenašli přemožitele! Heroic si kromě titulu odnáší 200 000 dolarů a jako bonus se ukážou v BLAST Global Finals! Získali také první bod do Intel Grand Slam, série, kde se soutěží o rovný milion pro vítěze.

Ve finále jsme byli svědky naprosto vyrovnaného utkání, kde oba týmy byly favoritem. Poslední mapa však rozhodla, Heroic měli celou první polovinu navrch, a i když se Gambit nadechovali ke comebacku, CadiaN ukončil zápas jedním z nejepičtějších clutchů v historii CS:GO.

I přes druhé místo si cenu pro nejužitečnějšího hráč turnaje odnáší 18letý Sergey "⁠Ax1Le⁠" Rykhtorov, který svými skvělými a konzistentními výkony pomohl svému týmu do finále a turnaj zakončil s ratingem 1.28, v čemž ho překonali pouze s1mple a ZywOo.

Kompletní výsledky, umístění i statistiky turnaje ESL Pro League naleznete v našem zápasovníku.

     Dánsko Heroic2      
            
    Sobota 19:00   Dánsko Heroic3   
  Dánsko Astralis0         
 Pátek 15:30   Brazílie FURIA0      
  Brazílie FURIA2         
       Neděle 15:30   Dánsko Heroic 
            
     Rusko Gambit2      
            
    Sobota 15:30   Rusko Gambit2   
  Švédsko NiP2         
 Pátek 19:00   Švédsko NiP0      
  Evropa Complexity1         

UPDATE #2: Za námi jsou již také oba semifinálové zápasy, které v obou případech skončily velmi jednostranně. Na úvod si podle předpokladů ve střetu zástupců nové generace poradili Gambit s Ninjas in Pyjamas a po Katowicích je čeká další velké finále. 

V tom se proti nim postaví Dáni z Heroic, kteří nejen, že stejně jako Gambit zatím v ESL Pro League S13 nepoznali chuť porážky, ale od nedávné změny v sestavě zatím neprohráli vůbec.

Získají Gambit svůj další velký titul a posunou se na první místo v HLTV žebříčku? Nebo si udrží Heroic svoji sérii neporazitelnosti? BO5 grandfinále startuje v 15:30.

UPDATE #1: Čtvrtfinále jsou minulostí a nabídly skutečnou podívanou! Jako první v jednou z nejnapínavějších utkáních letošní sezóny si postup vybojovali hráči Ninjas in Pyjamas, kteří tak potvrzují, že je s nimi ve světové špičce počítat. Poté jsme naopak viděli naprosto jednostranné utkání, ve kterém FURIA ve dvou mapách nechala Astralis pouze 12 bodů a suverénně postupují do semifinále.

V něm se FURIA postaví proti Heroic, kteří jsou po změně sestavy dosud neporažení. Poté se v souboji dvou nejmladších týmů ve světové špičce střetnou NiP a Gambit.


Po dlouhém měsíci zápolení se konečně dočkáme vyvrcholení 13. sezóny ESL Pro League! Z 24 celků z celého světa zbývá ve hře už pouze poslední šestice, kterou čeká single-elimination bracket o triumf v tomto prestižním klání, kde se rozdělí obrovský prizepool 750 000 dolarů! Jako bonus dostane vítězný tým pozvánku na letošní vyvrcholení série BLAST Premier!

Kdo bude o titul bojovat? V pátečním prvním čtvrtfinále se dočkáme souboje mezi Ninjas in Pyjamas a Complexity, večer pak bude patřit dvojici FURIA a Astralis. Vítězné celky postoupí do sobotního semifinále, kde již čekají dosud neporažení Heroic a Gambit. Čtvrtfinálové i semifinálové utkání se odehrají ve formátu BO3, nedělní grandfinále bude tradičně rovnou na pět map.

Třešničkou na dortu bude nedělní showmatch, kde se největší světové hvězdy střetnou na nové verzi mapy Tuscan, která se poprvé představí široké veřejnosti!

Jak probíhaly předchozí boje? Do první fáze play-off, ze které se do TOP6 probojovali Complexity a FURIA, trochu překvapivě vůbec nepostoupil tým Vitality, který ve své skupině skončil až na 4. místě. Podobně na tom byly i týmy jako mousesports, fnatic, FaZe nebo BIG

V první části play-off svou cestu ukončili například Liquid, Natus Vincere, Virtus.pro nebo STYKO s jeho FPX, který jen velmi těsně nestačil na FURIA. V play-in, kde se utkaly nejlepší týmy ze základních skupin, si Gambit poradili s Astralis a Heroic zase s NiP, čímž si tyto dva celky zajistily účast rovnou v semifinále.

Kompletní výsledky naleznete v našem zápasovníku, pořadí základních skupin a brackety z uplynulé fáze najdete zde.

Finální fází play-off provedou fanoušky stejně jako ve zbytku turnaje hvězdná jména, mezi kterými nechybí YNk, SPUNJ, Frankie Ward a další!

Štítky: ESL Pro League
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.