Přejít k hlavnímu obsahu

Hiko vysvětluje nováčkům základní strategii Valorantu přirovnáním ke StarCraftu

15. 7. 2020 | 13:00 VALORANT
Esportová hvězda Hiko, která současně působí jako kapitán Valorant týmu 100 Thieves, se na streamu pokusila objasnit základní taktiku pro úspěšný útok ve hře. Pro vysvětlení útočné strategie ve Valorantu tak využil analogii se strategií StarCraft, aby nováčkům pomohl lépe porozumět celé problematice.
Hiko
Hiko

Kapitán Valorant týmu 100 Thieves, Hiko, se na streamu pokusil srozumitelně přiblížit základní prvky a strategie oblíbené taktické střílečky, aby tak poradil a zároveň usnadnil vstup do hry úplným nováčkům. Pro pochopitelné vysvětlení tak využil chytrou analogii s realtime strategií StarCraft, čímž se novým hráčům snažil ukázat, že hra není pouze o střílení, ale i o taktizování, rychlém rozhodování a získáním kontroly nad nepřítelem. Zatímco pro hráče, kteří přešli například z Counter-Striku, mohou být tyto taktiky klíčové, nováčci s nimi mohou mít problémy.

Stejně tak, jako se hráči využívající Zergy ve StarCraftu snaží přemoci svého soupeře a zamořit jej svými počty, i ve Valorantu je pro útočníky dobré, když se tým rozdělí a získá tak kontrolu nad různými úseky mapy najednou. Pro útočníky je vždy výhodné obsadit co největší část mapy a případně získat snadné picky, které jim umožní postoupit dále. K úspěšnému provedení tohoto plánu je však klíčové hrát opatrně a přimět protivníky si vyplýtvat většinu svých schopností.

Hiko taktiku vysvětlil na nejobávanější mapě, Havenu, a to právě kvůli třem plantům, které je třeba pokrýt. Vhodnou strategií pro útok je tak například vysmokování longu na C a snadného získání ultimátního orbu. Tato akce často přiměje oponenty, aby na long vyházeli značkou část svých schopností, aby tak zabránili případnému útoku. Mezitím mohou další dva hráči podržet mid na B a počíhat si na případné snadné killy, pokud se nepřítel rozhodne opustit svoje stanoviště a pushnout. Zbytek týmu se zatím může pokusit pro nepozorovaný posun na A, čímž si efektivně celý tým rozloží role a hlavně kontrolu nad celou mapou.

Štítky: hiko