Přejít k hlavnímu obsahu

Historický úspěch: Čech je na špici evropského žebříčku

23. 6. 2020 | 11:16 Dota 2
Nejlepší český Dota 2 hráč historie Jonáš "Saberlight" Volek dosáhl dalšího magického milníku. Tentokráte překonal všechny hráče na starém kontinentu a vévodí danému žebříčku MMR.
Saberlight
Saberlight

Saberlight o úspěchu okamžitě informoval na svém facebookovém profilu. První místo v žebříčku získal s 10 520 MMR, naprosto neuvěřitelným číslem. S velkou pravděpodobností má právě teď nejvyšší MMR na celém světě, přeskočil tak hvězdy jako Arteezy, Miracle nebo Abed. Vytoužené první místo se mu podařilo získat mimo jiné díky třem po sobě jdoucím výhrám s Double Down rank, tedy možností dvojnásobného zisku i ztráty MMR. V Saberlightově případě tedy platí, že risk je zisk.

DÁMY A PÁNOVÉ, JE TO TAM! Nejenom, že jsem giga na pána zandal maturitu a mám za sebou (doufejme už navždy) školu, ale před několika minutami jsem se vyšplhal na nejvyšší příčku Evropského leaderboardu! Což znamená, že čistě podle rankingu, jsem nejlepší hráč v Evropě a jeden z nejlepších na celém světě, což je celkem epik.

Důvod, proč je pro mě tohle tak důležité, je ten, že od začátku jsem chtěl těchto věcí dosáhnout, a nakonec se mi to i podařilo, což je celkem dobrá zpráva pro moje ostatní předsevzetí, jako třeba vypleskat TI. A vzhledem k tomu, že jsem teď dosáhl všeho, co jsem mohl na leaderboardech a rankedu, tak jediné co mi zbývá, je ještě dosáhnout věcí na té opravdové kompetitivní scéně! Což je i to, na co se teď budu plně soustředit!

Moje momentální MMR po tom, co jsem vypleskal 3 double downy: 10 520

Nyní je dalším Saberlightovým cílem získávat úspěchy i v týmové sféře, v poslední době se totiž jeho celku Ninjas in Pyjamas moc nedařilo. Do The International mají však ještě spoustu času, takže se možná dočkáme i české účasti, ba dokonce "vypleskání", jak Saberlight s oblibou říká. I na "pubu" se může česká hvězda zlepšovat, Abedův rekord 11 000 MMR není tak daleko a být teprve druhým člověkem, kterému se podařilo překonat tuto zdánlivě nepřekonatelnou hranici, by bylo jistě úžasné.

Evropský žebříček
Štítky: SabeRLighT