Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint Masters: eSuba získala desátý titul!

9. 8. 2020 | 23:30 League of Legends
V sobotu postoupily týmy SINNERS a CZC.eSuba na European Masters. Ve velkém finále nakonec vyhrála eSuba 3:1, přestože jednotlivé hry byly nesmírně vyrovnané. Třetí místo získali Cyber Gaming, kteří ukázali opět explozivní výkon, který proti Sampi zafungoval na jedničku.
Hitpoint
Hitpoint

UPDATE (10. 8.): CZC.eSuba se stává podesáté šampionem česko-slovenské ligy. SINNERS sice pořádně kousali a dokonce vedli 1:0, ale modrá krev po výhrách v dalších třech hrách mohla slavit. Samozřejmě ale ukázala výrazné slabiny, které musí rychle opravit, aby v EU Masters přišel úspěch. Za tým SINNERS pořádně potrápil soupeře PiOk, okolo nějž chtěl tým hrát a velmi dobře to vycházelo. V klíčových momentech však opět dominovala CZC.eSuba.

Zápas o 3. místo:

Team Sampilogo std.pngTeam Sampi

1:3Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Česká republika BobistaaTopOdstranovac  Slovensko
 Česká republika SawyorJungleLipánek  Česká republika
 Chorvatsko DehasteMidDread  Česká republika
 Česká republika BobolAD CarryWorstADC  Česká republika
 Srbsko PanjSupportZeussak  Slovensko

Predikce redakce: Cyber Gaming 3:2

Semifinále #2:

ESubalogo std.pngCZC.eSuba

3:1SINNERSSINNERS Esportslogo std.png
 Slovensko WondroTopAdiss  Česká republika
 Česká republika JejkyJungleWysek  Polsko
 Česká republika RandomMidOrdno  Česká republika
 Česká republika HiroAD CarryPiOk  Slovensko
 Česká republika RufusSupportVasked  Česká republika

Predikce redakce: CZC.eSuba 3:2


UPDATE (9. 8. 0:11): Po pětiherní bitvě vítězí SINNERS, kteří se tedy kvalifikovali na European Masters. Nervydrásající sérii ukončila hra, ve které Sampi vytasili nečekané kombo Zileana s Hecarimem. SINNERS se ale nenechali zaskočit a zejména Ordno se svou Oriannou působil naprosto neochvějně a SINNERS pátou hru ukončili v dominantním stylu. Ve finále se tedy utká CZC.eSuba a SINNERS, mezitímco Sampi se utkají se Cyber Gaming o třetí msíto. 

UPDATE (8. 8. 19:05): Modrá krev v součtu potvrdili roli favorita a stávají se prvním týmem v EU Masters. Po třech nesmírně vyrovnaných hrách eSuba potrestala netradiční kompozici posledního náporu Cyber Gaming a sérii vyhráli 3:1. Poprvé jsme ale CZC.eSubu viděli pod tlakem a jejich soupeři ukázali velmi slušný výkon a mohou si jen zoufat, že už nebudou mít šanci na European Masters.

UPDATE (8. 8. 16:30): CZC.eSuba poprvé padla! Cyber Gaming ve druhé hře vrátili úder a ve skvělém světle se ukázal hlavně Lipánek, který za Gravese předváděl velkou šou a pomohl svému týmu v brzkých fázích hry. Díky lepší koordinaci a late game picku Kassadina si CG i přes značný odpor eSuby došli pro vítězství a vyrovnali tak sérii na 1:1. Jungler Cyber Gaming ale dohrál se skóre 10/0/11 a byl tak jednoznačným hráčem druhé hry.

Přímo do semifinále byly díky výsledkům ze základní části nasazeny celky CZC.eSuba a Team Sampi. Modrá krev pomýšlí na čistý split, jelikož už základní částí dokázala projít neporažená a je tak jednoznačně největším favoritem na celkové vítězství v lize. Cyber Gaming sice na cestě mezi nejlepší čtyřku dokázali porazit Vikingekrig jednoznačně 3:0, ale proti eSubákům to budou mít extrémně složité.

V zápase mezi SINNERS a Sampi se můžeme dočkat velmi vyrovnaného klání, které klidně může dojít do pěti her. Utkání nemá jednoznačného favorita, ale v mírné výhodě jsou Sampi, kteří viděli své soupeře ve třech hrách před necelým týdnem. SINNERS si ve čtvrtfinále bez problémů poradili s Brute a díky své soupisce silných individualit budou jistě chítít ukořistit místo na European Masters. V neděli se bude nejprve hrát o třetí místo a následně diváky čeká velké finále, kde se rozhodne o šampionech 14. sezóny Hitpoint Masters.

 Semifinále #1:

ESubalogo std.pngCZC.eSuba

3:1Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Slovensko WondroTopOdstranovac  Slovensko
 Česká republika JejkyJungleLipánek  Česká republika
 Česká republika RandomMidDread  Česká republika
 Česká republika HiroAD CarryWorstADC  Česká republika
 Česká republika RufusSupportZeussak  Slovensko

Predikce redakce: CZC.eSuba 3:0

 Semifinále #2:

Team Sampilogo std.pngTeam Sampi

2:3SINNERSSINNERS Esportslogo std.png
 Česká republika BobistaaTopAdiss  Česká republika
 Česká republika SawyorJungleWysek  Polsko
 Chorvatsko DehasteMidOrdno  Česká republika
 Česká republika BobolAD CarryPiOk  Slovensko
 Srbsko PanjSupportVasked  Česká republika

Predikce redakce: SINNERS 3:1

Štítky: Hitpoint Masters, ERL