Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint Winter: eSuba si díky reverse sweepu odnáší titul!

6. 12. 2020 | 17:51 League of Legends
Letošní rok vrcholí a s ním i sezóna kompetitivního League of Legends. Velkým finále Hitpoint Winter se rozhodne o tom, kdo zakončí rok 2020 na česko-slovenském League of Legends trůnu. Bude to eSuba nebo Repre Gold?
Hitpoint Winter
Hitpoint Winter

V sobotním semifinále eSuba ukázala skvělou přípravu, bootcamp v jejich pražské gaming room očividně přináší ovoce. V sérii modrá krev jasně dominovala a ve všech třech hrách řídila tempo od začátku až do samotného konce, takže před finále bude v ideálním rozpoložení. Skvěle se blýsknula dlouhodobá tvář tohoto týmu Adam "Random“ Grepl, který hned v první hře předváděl skvělé outplaye za Luciana, za kterého dohrál s bilancí 8/1/6.

V sérii byl hodně vyzdvihován souboj junglerů Václava "Lipanek" Maxy a Jiřího "Jellou" Linharta. Právě v tomto duelu se čekalo, že by Cyber Gaming mohli získat klíčovou výhodu, což se však nestalo a Jellou odehrál výbornou sérii. Téměř perfektní hru odehrál v poslední mapě, kdy dokázal za Hecarima excelovat v early game a nakonec dohrál s 13 killy, 11 asistencemi a jen jednou smrtí.

 Repre Gold vs. eSuba

Wondro  Slovensko
Jejky  Česká republika
Proker  Česká republika
Dany  Česká republika
Vasked  Česká republika

Repre Gold | Zápasovník | PLAYzone.cz

2:3

Více info

eSuba

 Česká republika Garp
 Česká republika Jellou
 Česká republika Random
 Česká republika Hiro
 Česká republika Rufus

Ve finále se eSuba potká s nejlepším týmem základní části Repre Gold, kteří ve své BO5 sérii porazili Cyber Gaming 3:1. Z hlediska papírových předpokladů by mělo jít o vyrovnané utkání, do nějž však s větší porcí zkušeností půjdou dozajista Repre Gold. Ti budou mít o motivaci dozajista postaráno, jelikož v sestavě hrají hned čtyři hráči, kteří v letošním roce oblékali právě dres eSuby: Wondro, Jejky, Dany a Vasked. V základní části zkušená sestava dvakrát vyhrála, ale v dosavadním play-off vypadala eSuba daleko lépe.