Přejít k hlavnímu obsahu

Hlavní část European Masters začala, Dreedy se dostane do akce dnes večer

16. 4. 2021 | 16:40 League of Legends
Přestože eSuba a Sinners vypadli v první části, tak stále máme v European Masters komu fandit. Jako poslední Čech zůstal v turnaji náš topař Dreedy se svým týmem UCAM Esports Club. European Masters je v podstatě druhá nejvyšší evropská soutěž, ve které si elitní LEC týmy trénují své talenty a snaží se jim přidat zkušenosti, které poté zužitkují naplno v nejvyšší evropské soutěži.
Včerejším dnem začala hlavní část European Masters
Včerejším dnem začala hlavní část European Masters
Zdroj: Riot Games

V první části European Masters jsme mohli vidět české týmy eSuba a Sinners, které se bohužel dostali do velice těžkých skupin, ve kterých narazili například na akademie týmu Fnatic, Schalke a mnoho jiných. Výkony našich hochů nebyly špatné, ale bohužel nestačily na to, aby se probojovali do dalších části tohoto turnaje.

Ovšem tady pro české fanoušky nekončí zábava. Do poslední části tohoto turnaje se dostal náš topař Jakub "Dreedy" Viceník se svým týmem UCAM Esports Club. UCAM byli překvapením španělské ligy, kde vypadali hodně silně, tudíž jsou očekávání vysoká. Určitě se dají vyzvednout Dreedyho výkony jako jedny z těch lepších, český hráč působí velice jistě na to, že se jedná o jeho první dlouhodobou návštěvu takto prestižní evropské ligy.

Základní skupiny finální části European Masters
Základní skupiny finální části European Masters
Zdroj: Riot Games

UCAM včera odehráli první zápas základní skupiny proti polskému celku Illuminar Gaming, které nakonec dokázali po třiceti minutách hry porazit. Dreedyho celek hrál od začátku velice klidně, postupně si připisoval každého draka a nakonec dokráčel ke Staršímu drakovi, se kterým UCAM zvládli hru ukončit.

Dreedy si v tomto zápase zahrál Gnara, se kterým měl pár hezkých momentů včetně tohoto famózního otevření souboje, ve kterém se mu povedlo najít a zneškodnit nepřátelského marksmana Odi11, do kterého polský celek vložil všechny své naděje a měl je dotáhnout k jejich první výhře.

UCAM nastoupí zítra v 21:30 do zápasu proti italskému týmu Macko Esports. Pokud by dokázal Dreedyho tým zvládnout tento souboj, tak by byl postup do vyřazovací části velice blízko.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.