Přejít k hlavnímu obsahu

Honba za cosplayery, mají fanoušci vůbec nějaké hranice?

28. 3. 2019 | 08:00 Všechny hry
Herci, zpěváci či sportovci, ti všichni už jsou v dnešní době zvyklí ochraňovat své soukromí a nepustit si tak i ty nejvášnivější fanoušky k tělu. Přesně tuto zkušenost narušení osobního soukromí však v poslední době začíná pociťovat i zcela jiné odvětví, kterým je Cosplay.
Cosplay
Cosplay

Není tomu tak dávno, kdy patřil cosplay a celá tato subkultura na okraj světového mainstreamu, přičemž pro mnoho lidi zvenčí mohlo toto divné oblékání se do netradičních kostýmů působit až komicky. Nicméně stejně jako se mění lidé, tak se mění i trendy, geek/nerdy subkultura je dneska velkou součástí mainstreamu, což i když se to nemusí zdát, dokazují například i úspěchy seriálu jako Game of Thrones nebo Stranger Things. A stejně jako se esport a obecně hraní stává velikým byznysem a jejich popularita stále stoupá, tak i Cosplay se nachází v dosud nejlepší a nejpopulárnější části své existence, což s sebou však přináší i velká negativa.

Cosplay Overwatch

Jedna z nejznámějších cosplayerek Jessica Nigri tak byla dokonce nucena napsat tweet na toto téma, ve kterém si doslova stěžuje na otravování a stalking jejích fanoušku u ní doma. "It is never okay to come to someone's house you follow online." napsala na svém Twitteru. Tento příspěvek se ihned na to stal obrovsky sdíleným, retweetovalo ho několik desítek tisíc lidí a přes devět tisíc ho komentovalo, většina lidí tak Jessice vyjádřila masivní podporu. Není však tajemstvím, že velké množství Youtuberů a Streamerů bylo nuceno opustit své domovy a přestěhovat se do zcela nových lokalit, aby se tak podobných stalkerů zbavili. 

Celý problém však nevypadá, že by měl nějaké jednorázové řešení. Vypadá to tedy, že jako většina celebrit, budou muset i Cosplayeři měnit své bydlení a ochraňovat si soukromí o dost více než kdysi. Můžeme tedy jedině doufat, že podobné nepříjemnosti nebudou narůstat, a že se tak nedočkáme někdy něčeho horšího, než "pouze" obyčejného stalkingu.

Zdroj: gamebyte.com
Štítky: cosplay, stalking