Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč FR3E byl propuštěn kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování

18. 6. 2019 | 08:50 Overwatch
Kauzy ohledně sexuálního obtěžování již nejsou doménou pouze Hollywoodu. Že se toto chování nevyplatí, teď poznal na vlastní kůži hráč korejský hráč FR3E.
Výchozí obrázek

Bez týmu se ocitl hráč z americké Overwatch Contenders ligy, Korejec Yoon "FR3E" Tae-in. Nováček týmu Meta Skyfoxes byl totiž na Twitteru obviněn ze sexuálního obtěžování nezletilé dívky.

FR3E released from Meta Skyfoxes

Korejská uživatelka Twitteru pwk_ow přidala příspěvek, ve kterém popisuje detaily údajného sexuálního obtěžování, včetně důkazů v podobě jejich konverzace na Facebooku. Podle ní ji FR3E osahával během spánku.

 

Stále si jasně pamatuji, co jsi mi udělal. Svlékl jsi mě během spánku a začal jsi na mě sahat. Nechtěla jsem ti zničit kariéru, takže jsem byla zticha, ale to jak ses k tomu postavil je úplně v prdeli. Kvůli tobě jsem byla traumatizována a nebyla jsem nějakou dobu schopná normálně fungovat. Na někoho, kdo sexuálně obtěžuje, umíš skvěle předstírat, že se nic nestalo. Ano, mluvím o FR3E.

Oběť navíc dodala, že v Jižní Korei je hranice zletilosti 19 let. Tolik však zmíněné dívce zatím nebylo a jedná se tak o obtěžování nezletilé osoby.

Tým Meta Skyfoxes nebral obvinění na lehkou váhu a po interním vyšetřování se rozhodl hráče propustit. Podle týmu došlo k rozvázání smlouvy po vzájemné dohodě. Skyfoxes toto chování odsoudili a dodali, že si přejí, aby případ převzaly příslušné autority.

Po propuštění vydal své vyjádření také FR3E, který se nakonec omluvil jak dívce, tak svým fanouškům a týmu. Podle něj jsou však některé věci zkreslené a po návratu do Korei se je pokusí dát na pravou míru.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.