Přejít k hlavnímu obsahu

KRiMZův VAC byl podle očekávání pouze planý poplach, švédskému hráči byl již ban stáhnut

2. 12. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
V uplynulém týdnu šokovala CS:GO komunitu zpráva o tom, že švédský hráč KRIMZ obdržel VAC ban. Komunita ve velkém spekulovala, zda byl ban oprávněný či zda se jednalo o planý poplach. Jako pravdivá se ukázala druhá možnost a KRiMZ je již momentálně bez banu.
krimz
krimz

Ban, který obdržel hráč týmu fnatic Freddy 'KRIMZ' Johansson, se nakonec ukázal jako falešný. Podle zpráv z komunity pravděpodobně vyvolal VAC ban klient švédského portálu Esportal, který funguje jako švédská alternativa pro platformy typu FACEIT. To potvrdili jak samotní zástupci portálu, tak i řada dalších hráčů, která falešný VAC ban dostala taktéž.

Dnes však Valve a Esportal dokázali nemilou situaci vyřešit a KRIMZ i další hráči, kteří falešný ban obdrželi, jsou již čistí.


Původní zpráva: Freddy 'KRIMZ' Johansson patří mezi největší hvězdy v historii CS:GO, což potvrzuje ve svém týmu fnatic, ve kterém střílí již šestým rokem. Když se však dnes ráno švédský hráč probudil, svítil na jeho Steam účtu VAC ban.

krimz steam banned

Že jde o ban na CS:GO potvrdil sám KRiMZ na Twitteru, kde označil vývojáře hry s prosbou o pomoc. Nijak více se k banu nevyjádřil ani KRiMZ, ale ani například Valve, organizace fnatic nebo některý z předních organizátorů turnajů.

Fanoušci tak spekulují, zda se náhodou nejedná o chybu. I když Valve Anti Cheat si zakládá na tom, že pokud hráč obdrží ban, tak pouze v případech, že se jedná o ban oprávněný, stále se najde několik případů, kde šlo skutečně o chybu. Před několika měsíci například proběhla vlna VAC banů v Asii, kde skončila zabanovaná i řada profesionálních hráčů. Samotní vývojáři potvrdili, že se jedná o chybu, kdy turnajový klient způsoboval falešné VAC bany. Existuje tedy možnost, že KRiMZ dostal ban také z podobného důvodu. Spekuluje se také nad tím, že účet byl hacknut.

Pouze čas však ukáže, kde přesně je pravda a co bude tento VAC pro švédského hráče znamenat. Jedná se však o druhý problém, který v nedávné době postihl jednoho z hráčů týmu fnatic. Před týdnem se do problémů dostal také flusha, ten byl totiž odsouzen za krácení daní, za což obdržel 120 hodin veřejně prospěšných prací a podmínku.

Štítky: KRiMZ
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.