Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdný Sinatraa si údajně přijde na stejné peníze z Valorantu, jako dříve z Overwatch League

23. 7. 2020 | 10:00 VALORANT
Sinatraa se stal mladou hvězdou Overwatch League a jednou dokonce i nejužitečnějším hráčem soutěže, přičemž si za své výkony vysloužil pohádkovou částku. I přes tuto skutečnost se rozhodl nabídku opustit a přesunout se na novou střílečku Valorant. Dle nových informací však Sinatraa ani trochu finančně nestrádá.
Sinatraa
Sinatraa

Jay 'Sinatraa' Won, který se stal hvězdou esportové scény Overwatche již v mladém věku, se výrazně odlišuje od svých spoluhráčů v celé historii Overwatch League. Údajně si totiž mladá hvězda každý rok odnášela ze smlouvy 150 000 dolarů, což přimělo spoustu jeho fanoušků a také analytiků spekulovat nad skutečností, že se jedná o jednoho z nejlépe placených hráčů na této scéně. Současně jde však o smlouvu z počátku ligy, takže se dá očekávat, že před jeho koncem se mohly částky, nejen u něj, pohybovat ještě podstatně výše. Přibližovat se tak mohl i nejlepším CS:GO hráčům, kteří dle informací berou 20 až 30 tisíc dolarů měsíčně.

Jak již dobře víme, i přes výrazné jméno, které si Sinatraa udělal v Overwatchi, se tento elitní hráč rozhodl pustit do něčeho nového, a to konkrétně do taktické střílečky z dílny Riot Games jménem Valorant. Může se tak zdát, že vzhledem k tomu, kolik si vydělával v Overwatchi, se tak jedná o bláznivé rozhodnutí – ne však v očích samotného hráče. Dle rozhovoru ho tento přesun vůbec neovlivnil, co se příjmu týče, a ve výsledku si vydělává skoro identickou částku. „Řeknu, že plat ve Valorantu je nižší, což ale vyrovnávají úžasní sponzoři, které jsem nemohl mít v OWL kvůli daným omezením od Blizzardu,“ vysvětluje Sinatraa.

Tato situace dává smysl, protože současný esportový ekosystém Valorantu se spíše podobá místním grassrootovým turnajům, než-li velkému úsilí o franšízu. Naproti tomu Blizzard silně reguluje, jaký druh sponzoringu si týmy a hráči mohou dovolit. V roce 2018 unikl na veřejnost první dokument s pravidly pro streamování hráčů, ve kterém Blizzard zakazuje přijmout spolupráci s čímkoliv, co obsahuje pornografii, hazardní hry, tabákové výrobky, konopí a hry, které nespadají pod Blizzard.

Další podmínkou byl například zákaz streamování, zatímco na platformě běželo jakékoliv vysílání Overwatch League, z čehož je jasné, že tato změna Sinaatrovi opravdu vyhovuje. Jeho začátek ve Valorantu také nebyl vůbec špatný a konzistentně se s týmem dostával do top 8 v každé Ignition Series akci a navíc se umístili třetí v Pulse Invitational.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Sinatraa